SPORT

Nakon drame u Solinu (18:18), karlovački rukometaši na pragu Premijer lige, potrebne su samo dvije domaće pobjede!

Nakon drame u Solinu (18:18), karlovački rukometaši na pragu
Premijer lige, potrebne su samo dvije domaće pobjede!

Teško gostovanje u Solinu u 19. kolu 1. HRL Jug karlovački su rukometaši odradili - polovično. Ta odrednica, međutim, ne smije se shvatiti negativno, naprotiv - pobjeda bi svakako bila bolja, ali i bod u Solinu ogroman je korak prema povratku u Premijer ligu, pogotovo uzevši u obzir dobar raspored koji Karlovčani imaju do kraja prvenstva.

U izuzetno tvrdoj i borbenoj utakmici Solin je dvanaest minuta prije kraja vodio 18:14, a onda su Karlovčani jednostavno zaključali vrata i u grčevitoj borbi uspjeli doći do izjednačenja. Junak utakmice bio je mladi vratar Mateo Radočaj koji je na 18:14 zamijenio također solidnog Karića i do kraja utakmice ubilježio pet obrana, uključujući i jedan sedmerac. Mogli su možda Karlovčani i do pobjede, u posljednjoj sekundi suci su prvo dosudili sedmerac za Karlovac, a potom poništili odluku zbog navodnog isteka vremena, ali kad se sve zbroji - velike razlike i nema, jer i bod je dovoljan da gostovanje u Labinu ne bude ključna utakmica sezone.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pod vodstvom Tanje Rašić u Solinu su igrali: Radočaj (5 obrana), Špruk 3, Frketić 2, K. Capan, Milovac, Šnajder 2, H. Capan, Bačić, Crnković 1, Mrljak, Sudarić, Karić (10 obrana), Ostarčević 1, Obranović 7, Smojver 2 i Glumac.

Na ljestvici Karlovac sada ima 27 bodova, po dva više od Splita i Biograda, ali ima i bolji međusobni omjer s obje ekipe, što znači da iznimno teško gostovanje u Labinu u 21. kolu sada više nije presudno - karlovačkim rukometašima bit će dovoljne dvije domaće pobjede protiv Zadra i Buzeta za veliko slavlje i ekspresni povratak u Premijer ligu. Sljedećeg vikenda je pauza zbog Uskrsa, a 22. travnja Karlovčani na svom parketu dočekuju pretposljednji Zadar.

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!