SPORT

SUPERLIGA

Karlovačke odbojkašice nakon dvosatne borbe u Splitu ipak poražene 3:1 od Brda - slijede dvije ključne utakmice sezone

Karlovačke odbojkašice nakon dvosatne borbe u Splitu ipak poražene 3:1 od Brda - slijede dvije ključne utakmice sezone

Odbojkašice Kelteksa u 13. kolu Superlige doživjele su poraz u Splitu od Brda 3:1, iako su, čini se barem po "live" praćenju rezultata, mogle i više. 

Posljednje mjesto odbojkašica Brda ne bi smjelo zavaravati, jer u zimskoj stanci izuzetno su se pojačale, što su pokazale već i u prvom kolu nastavka pobjedom protiv Ribole na gostovanju. Karlovčanke, pak, najviše mogu žaliti što nisu ostvarile više u prva dva potpuno izjednačena seta, u kojem je svaki poen bio izuzetno važan, a u oba su na kraju domaće odbojkašice došle do tijesnog slavlja sa 26:24 i 25:23. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Treći set odlično su odigrale karlovačke odbojkašice i sa 25:17 smanjile prednost Splićanki, a u četvrtom se nažalost ponovila priča iz prva dva. Domaće su imale prednost, Karlovčanke se nisu predavale, od 17:13 došle su do 19:19, potom od 22:20 do 22:22, ali tada su stale i Brda su sa 25:22 došle do još jedne velike pobjede u borbi za ostanak.

Pred Kelteksom, koji je i dalje na petom mjestu Superlige, su sada dvije možda i ključne utakmice sezone. Naime, dvije uzastopne utakmice odigrat će kod kuće - protiv Ribole Kaštela i zaprešićkog Neba, ekipa koje svakako mogu i trebaju svladali na svom parketu. Dvije pobjede u ova dva susreta značila bi poprilično miran nastavak sezone u kojoj su zasada bez straha od mogućeg ispadanja samo prve četiri ekipe na ljestvici. Sve ostale mogu još uvijek biti ugrožene, ali Karlovčanke bi se s ove dvije pobjede najvjerojatnije također priključile relativno "bezbrižnima", pogotovo što imaju i odličnu set razliku pa zapravo time i "pobjedu viška" u odnosu na sve ekipe koje su iza njih. 

Izdvojeno


Reci što misliš!