SPORT

DOBRI REZULTATI

Oscar Kovačić zlatni na G1 taekwondo turniru u Ljubljani, karlovačkim borcima i jedno srebro te tri bronce

Oscar Kovačić zlatni na G1 taekwondo turniru u Ljubljani, karlovačkim borcima i jedno srebro te tri bronce

S pet odličja vraćaju se karlovački taekwondo borci s turnira najviše G1 klase Slovenia Open, održanog u Ljubljani. 

Najuspješniji je i ovog puta bio najbolji mladi sportaš grada Karlovca za 2023. godinu, svjetski i europski brončani Oscar Kovačić iz TKD Prana. On je osvojio zlatno odličje, nakon što je u kategoriji juniora do 78kg svladao Nijemca Colaka u četvrtfinalu, Litavca Balciunasa u polufinalu te u finalnom hrvatskom ogledu nadvisio i Vitu Šlogara iz Susedgrad Sokola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Borci Prane osvojili su još tri odličja. Do finala je u kadetskoj konkurenciji do 49kg stigao Jakov Žilić. On je voljom ždrijeba u četvrtfinalu bio slobodan, zatim je u polufinalu svladao Obradovića iz Srbije, da bi u još jednom hrvatskom finalu izgubio od Dinkovića iz zagrebačkog Medvedgrada.

Brončana odličja za ovaj klub osvojili su juniorka Lara Tuškan (do 46kg) i kadet Karlo Bošnjak (do 45kg). Lara Tuškan je u osmini finala bila bolja od Talijanke Quarto, u četvrtfinalu je svladala Austrijanku Krajić, a u polufinalu je poražena od Hrvatice Radek iz Iona Zagreb. Bošnjak je u osmini finala svladao Orelja iz Srbije, a u četvrtfinalu Boxbergera iz Njemačke, no u polufinalu je od njega bio bolji drugi njemački suparnik - Akbari.

Broncu je osvojio i Ivano Čelić iz TKD Karlovac u kategoriji juniora iznad 78kg. U četvrtfinalu je svladao Kostića iz Srbije, no u polufinalu ga je zaustavio još jedan srpski predstavnik - Radaković.

Izdvojeno


Reci što misliš!