SPORT

ZA BOLJE REZULTATE

Veslački klub Korana dobio novi čamac, skif vrijedan 12.420 eura - već i prije primopredaje donio je klubu prvo zlatno odličje!

Veslački klub Korana dobio novi čamac, skif vrijedan 12.420 eura - već i prije primopredaje donio je klubu prvo zlatno odličje!

Veslački klub Korana od danas je bogatiji za novi čamac – skif nabavljen uz potporu Ministarstva turizma i sporta, Karlovačke županije, odnosno njene krovne sportske asocijacije - Zajednice športova Karlovačke županije (ZŠKŽ), pomogla je i Karlovačka športska zajednica (KŠZ).

Cijena čamca je 12.420 eura. Od tog iznosa Ministarstvo je kroz natječaj „Program razvoja sporta od interesa za jedinicu lokalne (regionalne) samouprave“ na koji su se Zajednica športova Karlovačke županije i VK Korana javili kao partneri. Ministarstvo je sudjelovalo s 85 posto sredstava (cca 10.300 eura), a da bi se zatvorila financijska konstrukcija s 15 posto (oko 1.800 eura) sudjelovala je Karlovačka športska zajednica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trener Katušin je objasnio o kakvom se čamcu radi:

- To je natjecateljski čamac koji je nabavljen isključivo za veslača visine od 1,90 do dva metra i težak od 95 do 105 kg. Imali smo potrebu za jednim takvim veliki kalupom jer imamo generaciju veslača koji su veliki. Tu je ergonomija prilagođena veslaču tih gabarita zato nam je bilo bitno imati takav čamac. Trenutno imamo tri takva veslača, uz Luku Hajdina tu su još Josip Jakšić i Šime Ravnjak. Hrvatski veslački savez nam je prije nekog vremena izišao u susret dajući nam takav čamac za Luku Hajdina.

Da je planirano ne bi ispalo bolje! Naime, svoje prvo „krštenje“ novi čamac imao je u suboti na Daljinskoj regati u Zagrebu. Josip Jakšić je uoči svoga imendana koji je danas, u disciplini skif za juniore A uvjerljivo osvojio prvo mjesto u konkurenciji 17 posada, a stazu od 8000 metara odveslao je u vremenu 32:20.46.

Službenu primopredaju čamca izvršila je karlovačka županija Martina Furdek Hajdin u nazočnosti predsjednika županijske i gradske krovne sportske udruge, Želimira Feitla i Željka Šančića. Nazočila je i glavna tajnica KŠZ Marijeta Ćelić te članovi Upravnog odbora VK Korana. Službeno predavši čamac klubu na korištenje karlovačka županica Furdek-Hajdin poželjela je veslačima koji će u buduće veslati u tom novom čamcu da postižu što bolje rezultate.

Sada je bila primopredaja, a tradicionalno kupsko krštenje čamca bit će na Karlovačkoj regati u srpnju ove godine. Kako će nazvati čamac odluku će donijeti Uprava kluba.

Predsjednik Korane Bruno Rogić zahvalio je svima koji su pomogli realizaciju ovog čamca rekavši kako je prijevoz od Italije do Karlovca sufinancirao klub u iznosu od 650 eura. Naglasio je, također, da će novi čamac pomoći u postizanju boljih rezultata, ne samo sadašnjoj već i budućoj generaciji veslača Korane.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!