SPORT

ČETIRI ODLIČJA

Tara Rožić iz TKD Prana na kriterijskom turniru u Imotskom osigurala nastup na EP, zlato osvojio i Karlo Bošnjak

Tara Rožić iz TKD Prana na kriterijskom turniru u Imotskom osigurala nastup na EP, zlato osvojio i Karlo Bošnjak

S dva zlata i dvije bronce vraćaju se borci karlovačke Prane sa 16. Memorijalnog turnira "Josip Jović" u Imotskom, a kako je riječ o drugom kriterijskom turniru za kadetsku reprezentaciju Hrvatske još je važnija vijest da je Tara Rožić pobjedom osigurala nastup na Europskom kadetskom prvenstvu.

Ona je u kategoriji do 41 kg na putu do zlata svladala tri suparnice iz splitskog Marjana - prvo Idu Peljto, zatim Karmen Eraković te u finalu Marinu Bilić i tako stekla nedostižnu bodovnu prednost na kriterijskoj ljestvici. U istoj kategoriji broncu je osvojila Klara Bošnjak, koja je svladala Zagrepčanke Šandl iz Jastreba te Dorčić iz Medvedgrada, a u polufinalu izgubila od Bilić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do zlata je stigao i Karlo Bošnjak u kategoriji kadeta do 49 kg pobjedama nad Jelićem iz Marjana, Krpanom iz susedgradskog Sokola te u finalu Đurićem iz zagrebačkog Kondora. Bošnjak je također u odličnoj poziciji na kriterijskoj ljestvici, no nije još i teoretski potvrdio odlazak na Europsko prvenstvo.

Napokon, u kategoriji do 53 kg broncu je osvojio Jakov Žilić, ali bez pobjede. Kao prvi nositelj u prvom je kolu bio slobodan, ali je u polufinalu izgubio od Dinkovića iz zagrebačkog Medvedgrada. Unatoč tome, još uvijek je vodeći na kriterijskoj ljestvici te i on ima šanse da izbori EP.

Klara Bošnjak izborila je broncu kod kadetkinja do 41 kg s dvije pobjede, a brončani je bio i Jakov Žilić kod kadeta do 53 kg, koji nije upisao niti jednu pobjedu, no vodeći je u svojoj kategoriji za plasman na EP.

Izdvojeno


Reci što misliš!