SPORT

ODLIČAN NASTUP

Ema Hodak srebrna na jakoj regati na Bledu - karlovačkim veslačima i veslačicama još tri zlata i bronca u posadama HVS-a

Ema Hodak srebrna na jakoj regati na Bledu - karlovačkim veslačima i veslačicama još tri zlata i bronca u posadama HVS-a

Bledska regata tradicionalno je jedna od najjačih u Europi pa je svaki uspjeh itekako značajan. Više karlovačkih veslača i veslačica ostvarilo je dobre rezultate, neki nastupajući za reprezentaciju Hrvatske, odnosno selekciju HVS-a, a neki kao klupski predstavnici. 

Tako su veslački klub Korana predstavljali Ema Hodak, Šime Ravnjak i Josip Jakšić u sastavu reprezentacije te Mauro Bauer i Leon Opačić kao klupski predstavnici, a veslački klub Karlovac Tin Jarnjević kao reprezentativac te Zara Cvitešić i Vita Živčić kao predstavnice kluba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovački veslači i veslačice u kombiniranim su hrvatskim posadama osvojili čak tri zlata - Šime Ravnjak i Gabriel Medunić iz VK Zagreb pobijedili su u utrci dvojaca na pariće za juniore B, a ovi veslači, sada s Lukom Sabeljom i Markom Sredićem iz zagrebačke Croatije slavili su i u četvercu za juniore B. Treće zlato donijela je Ema Hodak, koja je bila prva u četvercu za juniorke B u posadi s Dunjom Vizneg (Iktus, Osijek), Dorom Turčinov (Jadran, Zadar) i Frankom Boc (Zagreb).

I najbolji pojedinačni rezultat ostvarila je Ema Hodak, koja je u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojila izvrsno drugo mjesto i srebrno odličje u skifu za juniorke B - ispred nje bila je samo Mađarica Demko.


Dvostruki karlovački doprinos, pak, imao je četverac za juniore A koji je osvojio odlično treće mjesto - za njega su, naime, veslali Tin Jarnjević i Josip Jakšić, a uz njih Marko Martinović (Krka, Šibenik) i Teo Drašković (Mornar, Split).

Do A finala stigao je i četverac Karlovca i zagrebačke Mladosti za juniorke B, za koji su veslale Karlovčanke Zara Cvitešić i Vita Živčić te Zagrepčanke Kala Lončarić i Dita Mijat, a zauzele su peto mjesto.

U vrlo jakoj konkurenciji juniorskih skifova Tin Jarnjević ušao je u A finale i bio šesti, dok je Josip Jakšić ukupno zauzeo 13. mjesto.

Leon Opačić također je bio 13. u skifu za juniore B, a Mauro Bauer 14. u skifu za lake seniore. Mladi Opačić imao je i dvostruki nastup pa je u najjačoj konkurenciji zauzeo spomenuto 13. mjesto, ali je drugi dan veslao i u još jednoj utrci skifova u kojoj nije nastupilo desetak najboljih iz glavne utrke te zauzeo vrlo dobro drugo mjesto.

Izdvojeno


Reci što misliš!