SPORT

REVIJA KOŠARKE

Mlade košarkašice "zauzele" Šanac! Pobjeda Folki Borovje, Karlovčanke druge, Ela Koller najvještija

Mlade košarkašice

Nakon izuzetno popularne Ljetne lige, Šanac su danas zauzele mlade košarkašice! Turnir četiri ekipe djevojčica do 16 godina starosti također je privukao zasluženu pozornost publike, bilo je i navijanja, a i puno lijepih poteza. 

Prvo mjesto osvojila je zagrebačka ekipa Folka Borovje, ispred Karlovca, treća je još jedna zagrebačka ekipa - Falcons, a četvrta Jabuka iz Zaprešića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U polufinalu Karlovčanke su bile bolje od Zaprešićanki 47:32, a u zagrebačkom ogledu Folka je slavila sa 67:45. Uslijedila je stanka za ručak, ali i posjetu Aquatici i Nikola Tesla Centru što je oduševilo djevojčice, a svakako je lijep potez sa strane organizatora. 

U ogledu za 3. mjesto Falconsice su svladale Jabuku 53:43, a potom je uslijedilo natjecanje u košarkaškim vještinama u kojem je zasluženo pobijedila odlična mlada igračica Karlovca Ela Koller, dok je trice najbolje gađala Mia Stoos iz Jabuke. 


U finalu Karlovčanke su pružile dobar otpor objektivno najboljoj ekipi Folke Borovje, no ipak su poražene sa 43:33 pa titula zasluženo odlazi u Zagreb.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Ivana Bošnjak iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac je Karla Mlinar iz Falconsa (32 poena), a u najboljoj petorci turnira su još Ela Koller (Karlovac), Marija Križanac (Folka Borovje) i Sara Ban (Jabuka). 

Vrijedi spomenuti i da je nagrade najboljima podijelila Lea Hajdin, Karlovčanka koja igra za dubrovačku Ragusu s kojom je ove sezone postala i prvakinja Hrvatske i osvojila titulu najkorisnije igračice prvenstva.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!