SPORT

DVOSTRUKI USPJEH

Luka Mazarek iz AK Karlovac zlatni na 60 metara i brončani na 200 metara na mlađekadetskom prvenstvu države u Karlovcu

Luka Mazarek iz AK Karlovac zlatni na 60 metara i brončani na 200 metara na mlađekadetskom prvenstvu države u Karlovcu

Karlovac je narednog vikenda domaćin i seniorskog prvenstva Hrvatske, najjačeg domaćeg natjecanja u godini.

Zlato Luke Mazareka (AK Karlovac) na 60 metara za mlađe kadete znatno je popravilo inače relativno skroman dojam koji su ostvarili najmlađi karlovački atletičari i atletičarke (najmlađi što se tiče kategorija koje imaju državna prvenstva) na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i mlađe kadetkinje te kadete i kadetkinje održanom ovog vikenda u Karlovcu. 

Mazarek je u konkurenciji 26 dječaka u zanimljivoj utrci u foto finišu za jednu stotinku bio brži od Berca iz zagrebačke Mladost, a pet stotinki ispred trećeplasiranog Korpara iz zagrebačkog Agrama, ostvarivši pritom i svoj osobni rekord 7.84.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I drugog dana natjecanja u središtu pozornostio bio je Mazarek, koji je i na 200 metara došao do medalje, ovog puta brončane, ovog puta plasiravši se iza Berca i Korpara.

Prvog dana natjecanja plasmane u Top 10 ostvarile su još u utrci na 300 metara za kadetkinje Ines Bičak (Karlovac) i Lucija Marinković (KA Tim) koje su bile sedma i osma - Bičak je pritom trčala u sporijoj trećoj skupini, da je imala prigodu trčati s najbržim kadetkinjama možda bi bila plasirana i još koje mjesto više.


U nedjelju već u prvom dijelu natjecanja odlična je bila Mia Božičević (Karlovac) koja je u bacanju vortexa za mlađe kadetkinje sa 43,35 obilato premašila svoj osobni rekord i osvojila vrlo dobro peto mjesto u konkurenciji 20 djevojčica - Mia je pritom još uzrastom limačica, sve djevojke ispred nje dvije su godine starije! 

Petra Fanjek je, pak, na 600 metara za kadetkinje, također zauzela peto mjesto - također i uz osobni rekord.

Podsjetimo, Karlovac je narednog vikenda domaćin i seniorskog prvenstva Hrvatske, najjačeg domaćeg natjecanja u godini, na kojem očekujemo i nastup većine hrvatskih olimpijaca.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!