SPORT

PIKADO ZA SLIJEPE

Karlovčanima dva četvrta mjesta na PH u pikadu za slijepe i slabovidne - Velimirović i Kralj nastupili za reprezentaciju

Karlovčanima dva četvrta mjesta na PH u pikadu za slijepe i slabovidne - Velimirović i Kralj nastupili za reprezentaciju

U organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih od 20. do 23. lipnja u hostelu ERKS Premantura održano je 22. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne te tromeč reprezentacija Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Na državnom prvenstvu u konkurenciji 76 natjecatelja i natjecateljica iz 16 klubova ŠDS 4 rijeke predstavljali su Ivana Vinko, Denis Velimirović i Mario Karmazen u kategoriji B1 bez ostatka vida te Slavko Kralj i Slobodan Poznan u kategoriji B2/B3 sa ostatkom vida.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Unatoč solidnim nastupima ovog puta nije bilo odličja - najbliže su bili Slavko Kralj i Ivana Vinko koji su osvojili četvrta mjesta u svojim kategorijama, dok je Denis Velimirović bio šesti. Mario Karmazen bio je 13., a Slobodan Poznan 19. 

Ipak, ŠDS 4 rijeke nije prošlo bez trofeja, jer su im ovom prigodom dodijeljene brončane medalje i pehar za 3. mjesto u 1. Hrvatskoj pikado ligi za slijepe i slabovidne u sezoni 2023/2024.


Hrvatsku mušku reprezentaciju u spomenutom tromeču činili su, pak, Velimirović i Kralj iz karlovačkog društva te Marijan Siketić iz Zadra i Ivan Kučina iz Varaždina. Svladali su Slovence sa 7:5, dok su sa Srbijom odigrali 6:6, a potom izgubili u "majstorici" pa su osvojili drugo mjesto, dok je ženska reprezentacija bila prva.

Odlazak članova na ovogodišnje prvenstvo omogućen je sredstvima gradskih tvrtki Vodovod i kanalizacija d.o.o. te Čistoća d.o.o. u sklopu projekta „Zajedno u sportu sa 4 rijeke“ kojeg provodi društvo.

Izdvojeno


Reci što misliš!