SPORT

KRALJICA SPORTOVA

Prvog dana atletskog prvenstva Hrvatske u Karlovcu srebro Matka Belčića, sjajna Mia Wild, 20.64 Filipa Mihaljevića...

Prvog dana atletskog prvenstva Hrvatske u Karlovcu srebro Matka Belčića, sjajna Mia Wild, 20.64 Filipa Mihaljevića...

Srebrno odličje Matka Belčića na 1500 metara središnja je vijest s prvog dana seniorskog prvenstva Hrvatske kojem je na Čavlekovom stadionu ovog vikenda domaćin Karlovac - naravno, iz domaće perspektive. U vrlo dobroj utrci Matko je zaostao samo za pobjednikom Ninom Jambrošićem iz Dinamo Zrinjevca, a dugo se činilo da bi u ovoj utrci AK Karlovac mogao i do dva odličja, no Sven Franjković u završnici je ipak popustio i zauzeo četvrto mjesto, dok je bronca pripala Bakšiću iz Gline.

Od ostalih rezultata posebno sjajan dan imala je mlada Osječanka Mia Wild koja je u razmaku od samo 20-ak minuta slavila na 100 s preponama ispred Ivane Lončarek, a na 100 metara ispred Veronike Drljačić, postavivši pritom i novi hrvatski juniorski rekord. Glavna zvijezda prvenstva, viceprvak Europe u bacanju kugle Filip Mihaljević, očekivano je lako pobijedio no hitac od 20.64 nije najbolje što on može. Malo je nedostajalo da vidimo skok preko 8 metara, Filip Pravdica "zaustavio" se na 7.98, a vrijedi istaknuti i solidnih 61.62 Marije Tolj u disku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od Karlovčana vrlo solidan bio je Andrej Belčić, peti na 400 metara, a ugodno je iznenadio i Lovro Grijak koji se u brojnoj konkurenciji prvo plasirao u finale na 100 metara, a tamo otrčao vrlo dobrih 11,1 i zauzeo šesto mjesto. Peta je bila Hela Rakamarić na 1500 metara, ali i u konkurenciji samo pet djevojaka - mlada Karlovčanka ipak je više specijalist za duže pruge, ovdje se očito malo preforsirala pa je u završnici potpuno popustila. Lea Novković izborila je finale na 100 s preponama, u kojem je zauzela sedmo mjesto.

Danas se najviše očekuje od utrke na 3000 metara sa zaprekama, nažalost nema "kralja" ove discipline Brune Belčića koji je zbog ozljede morao propustiti prvenstvo Hrvatske, no titula bi mogla ponovno ostati u Karlovcu, jer najbolji prijavljeni rezultat ove sezone ima Matko Belčić. Andrej Belčić, pak, među izglednicima je za odličje na 800 metara, no mora se reći da na ovom prvenstvu trči s lakšom ozljedom. Zlatna olimpijka Sara Kolak, pak, pokušat će ostvariti olimpijsku normu, a svakako ćemo s velikim zanimanjem opet gledati i što može Mia Wild na 200 metara. Vrijedi napomenuti da upravo u toj disciplini već punih 50 godina stoji najdugovječniji hrvatski rekord - 23,14. Drži ga, naravno, Karlovčanka Jelica Pavličić Štefančić!

 

Izdvojeno


Reci što misliš!