SPORT

SOLIDAN POČETAK

Mali hrvatski bejzbolaši s četiri Karlovčana u ekipi u svom prvom međunarodnom ispitu dobri treći u kvalifikacijama za EP

Mali hrvatski bejzbolaši s četiri Karlovčana u ekipi u svom prvom međunarodnom ispitu dobri treći u kvalifikacijama za EP

Hrvatska U15 baseball reprezentacija nije uspjela u Sisku izboriti plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine, no odradila je solidan turnir i postigla pristojan rezultat pogotovo uzevši u obzir da je svima to bio i prvi pravi međunarodni ispit, a nekima i prve prave utakmice na velikom terenu.

Najmlađa hrvatska baseball selekcija koju su predvodili Karlovčani Marko Samardžija kao trener i Tomislav Bosanac kao generalni menadžer reprezentacije, a za koju su zaigrali karlovački dječaci Andrej Nestić, Lovro Samardžija, Dino Dragojević i Filip Bencetić, osvojila je treće mjesto, a zaista vrlo malo je nedostajalo da izbore današnje finale i odlučujući susret za plasman na EP.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve je zapravo, pokazalo se kasnije, riješeno već u prvom kolu i prvom susretu sa Slovačkom kada su naši dečki nesretno ispustili pobjedu. Imali su praktički već dobivenu utakmicu, 8:5 u posljednjoj izmjeni, no Slovaci su uspjeli izjednačiti i onda kroz dva dodatna inninga (i to tek sutra, jer susret je bio prekinut zbog mraka) doći do pobjede 13:12.

Umorni mladi igrači Hrvatske istog su dana ipak uspjeli svladali jaku Austriju sa 8:4, a nakon toga pala je i Bugarska s pomalo nevjerojatnih 33:10! Propušteno protiv Slovačke morali su probati ispraviti protiv Belgije, no vjerojatno najjača ekipa turnira uvjerljivo je slavila sa 13:2. Finale je tako ostalo samo san, no nisu naši dečki klonuli nego su danas u ogledu koji je donosio "broncu" nakon velike borbe svladali Švicarsku sa 6:5.


Hrvatskoj tako pripada treće mjesto, a tko će sljedeće godine na EP odlučit će današnje finale Belgije i Slovačke.

Izdvojeno


Reci što misliš!