SPORT

NA VRHU

Jedanaestogodišnji Roko Ivandić u češkom Loketu s dvije premoćne pobjede postao prvak Europe u motokrosu!

Jedanaestogodišnji Roko Ivandić u češkom Loketu s dvije premoćne pobjede postao prvak Europe u motokrosu!
FOTO: mxgp.com

Fenomenalni Roko bio je najbrži i u kvalifikacijama i u obje finalne utrke.

Jedanaestogodišnji Roko Ivandić, član MX Ribnika, prvak je Europe u motokrosu u klasi do 65 ccm! Sjajne vožnje tijekom cijele sezone Roko je sada okrunio i na ovom velikom natjecanju, pokazavši da je izuzetan sportski talent ne samo pobjedom već i brzim oporavkom nakon razočaranja na Svjetskom prvenstvu gdje je doživio čak četiri pada osvojio 15. mjesto - mnogi bi rekli izvrsno 15. mjesto na svijetu, no on je i tamo očekivao sam vrh i barem jedno od odličja.

No, nije ga neuspjeh nimalo uzdrmao niti su ga padovi učinili nesigurnim. U češkom Loketu već je u kvalifikacijama pokazao da je u sjajnoj formi, a potom je i u obje utrke svoje klase bio uvjerljivo prvi i tako stekao titulu europskog prvaka!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvoj utrci u subotu blizu mu je bio samo Nijemac Luca Nierychlo, no i on je u cilju zaostao šest sekundi, dok je trećeplasirani Estonac Theo Kolts bio velikih 32 sekunde iza nadarenog mladog Hrvata. Danas je, pak, Estonac bio "najbliži", a navodnici su to s razlogom jer Roko Ivandić kroz cilj je prošao komotnih 10 sekundi ispred prvog pratitelja nakon još jedne briljantne vožnje, dok je treće mjesto osvojio Austrijanac Eder. 

U ukupnom poretku, dakako, Roko Ivandić prvak je Europe s maksimalnih 50 bodova, Estonac Kolts je drugi sa 42, a Nijemac Nierychlo treći sa 40 bodova. U konkurenciji 40 najboljih europskih vozača Hrvatsku je predstavljao i Stefan Lenče iz Pakraca, koji je zauzeo 31. poziciju.

Izdvojeno


Reci što misliš!