SPORT

TKD PRANA

Matea Magdić druga na atraktivnom natjecanju u Koreji, Oscar Kovačić na preipremama s talijanskim olimpijcima

Matea Magdić druga na atraktivnom natjecanju u Koreji, Oscar Kovačić na preipremama s talijanskim olimpijcima

Članica karlovačkog Taekwondo kluba Prana Matea Magdić, inače mlađeseniorska viceprvakinja Hrvatske, ljeto provodi u domovini ovog sporta Južnoj Koreji u pratnji trenera Hong Seung Kia i kao gost ekipe iz TKD Šabac. Mateu tijekom 30 dana boravka u Koreji očekuju svakodnevni treninzi i tri natjecanja, ali i puno putovanja i popratnih aktivnosti na dalekom istoku.

Već na svom prvom natjecanju osvojila je srebrno odličje i to u vrlo zanimljivom natjecanju razbijanja dasaka nožnim tehnikama - u konkurenciji devet natjecateljica Karlovčanka je osvojila drugo mjesto s razbijenom daskom na visini od ravno 2 metra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najbolji mladi sportaš grada Karlovca Oscar Kovačić, pak, obavio je sedmoednevne pripreme u Italiji, gdje je odrađivao treninge s talijanskim reprezentativcima za Olimpijske igre te im bio i sparing partner u finalnim pripremama za odlakaz u Pariz.
Nema sumnje da je ovo jedno golemo iskustvo i poticaj za daljnji rad. Trenirati sa olimpijskim, svjetskim i europskim prvacima, prije svega velika je čast, ali i trenutak za nova saznanja i iskustva. Odlična je to priprema i za nadolazeće Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati u listopadu u Južnoj Koreji.

Aktivni su i ostali pa tako ekipa kadeta, juniora i seniora od 22. srpnja trenira u Karlovcu, a potom ih očekuje i ljetni kamp u Topuskom uz prijatelje iz taekwondo klubova Tigar Zagreb, Otočac i Dugo Selo. Oni koje očekuju nastupi na Svjetskom juniorskom prvenstvu, Europskom kadetskom prvenstvu te seniorskom prvenstvu Hrvatske treniraju i po dva puta dnevno.

Izdvojeno


Reci što misliš!