KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 dana na 4 rijeke: Od ove godine Karlovački cener dio je CroRun projekta

7 dana na 4 rijeke: Od ove godine Karlovački cener dio je CroRun
projekta

Karlovački cener ove će godine doživjeti svoje 4. izdanje i ponovo se predstaviti kao jedna od najpopularnijih i najkvalitetnijih atletskih uličnih utrka u Hrvatskoj. Datum održavanje već je poznat, to je drugi petak u lipnju mjesecu, uobičajeni večernji termin, poznata lokacija na ulazu u staru gradsku jezgru na početku Radićeve, veliki broj trkača, brza staza, odlične nagrade, bogati startni paketi... Sve je to jak jamac za dolazak novog, rekordnog broja trkača u Karlovac, u petak 10. lipnja 2016. godine.

Karlovački cener definitivno je postao jedan od zaštitnih znakova Karlovca. Već u prvoj utrci je iznenadio sve privukavši najbolje trkače iz Hrvatske predvođene Lisom Christinom Nemec (tada Stublić) koja je srušila hrvatski rekord i pokazala koliko je staza brza. U svom trećem izdanju privukao je više od 550 natjecatelja, a ove godine organizator najavljuje brojku iznad 1.000 atletičara. Razlog optimizmu je dosadašnja kvaliteta organizacije i pozitivni image koji je Karlovac i Karlovački cener kroz protekle godine razvio među trkačima, te sve veći broj trkača rekreativaca u gradu na četiri rijeke, Hrvatskoj, regiji, Europi... Također, promocija koja je već ove godine napravljena, i koja će tek biti napravljena, zasigurno će privući planirani dolazak od 1.000 i više trkača na samu utrku. Prijave su već otvorene i ove godine svi trkači mogu iskoristiti pogodnosti ranije prijave te na vrijeme povoljnije osigurati svoj startni paket i mjesto u utrci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve informacije o utrci i kompletnom projektu mogu se vidjeti na www.crorun.pro a prijavu izvršiti na www.utrka.com

NAJAVA Skupština AK Karlovac U petak u 11. ožujka 2016.  u 19 h u ŠŠD Atletski Klub Karlovac održava redovnu godišnju Skupštinu na kojoj će biti podnesena izvješća za 2015. te dodijeliti nagrade i priznanja za ostvarene rezultate atletičara. Na simboličan način biti će obilježena i 90- godišnjica postojanja  kluba.

Inicijator i pokretač Karlovačkog cenera, Karlovčanin s privremenim boravkom u Zagrebu, bivši atletičar Robert Franjković, naumio je definitivno karlovačku utrku učiniti najkvalitetnijom i najjačom utrkom na 10 kilometara u ovom dijelu Europe.

- Od ove godine Karlovački cener dio je CroRun projekta u kojem se između ostalog nalazi i 31. Plitvički maraton, novogodišnja utrka u Dubrovniku, DuRun10K te Zagrebački proljetni polumaraton i još 4 utrke i na taj način se sama utrka još dodatno promovira i dobiva na važnosti. Kroz CroRun projekt zamislili smo Hrvatsku predstaviti u svijetu kao trkačku destinaciju i tu je još jedna velika prilika za Karlovac i Karlovački cener. Vjerujem da će i ove godine nastupiti svi najbolji hrvatski trkači i trkači iz regije, još veći broj Karlovčana i da ćemo zajedno organizacijski s Atletskim klubom KA-tim, te uz pomoć i podršku Grada, uspjeti učiniti još jedan kvalitetni iskorak više i sve pripremiti za veliku feštu u 2017. kada ćemo doći do jubilarnog, 5. Karlovačkog cenera! – ističe Robert Franjković.

HOO Za sada 11 atletičarki i atletičara na OI Rio 2016. Točno 150 dana do početka Igara XXXI. olimpijade Rio de Janeiro 2016., Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i dugogodišnji partner hrvatskih olimpijaca, tvrtka Porsche Croatia, predstavili su brojnu Hrvatsku olimpijsku atletsku reprezentaciju koja će ove godine od 5-21. kolovoza nastupiti u 7 disciplina (skok motkom, 100m prepone, maraton, kugla, disk, koplje, skok u vis). Hrvatsku će u Riju za sada predstavljati 11 atletičarki i atletičara, među kojima i dvije osvajačice olimpijskih odličja Sandra Perković (zlato – OI London) i Blanka Vlašić (srebro – OI Peking). Olimpijskog iskustva imaju i Ana Šimić te Ivan Horvat koji su nastupili u Londonu 2012. dok su Andrea Ivančević, Matea Matošević, Marija Vrajić, Marin Premeru, Filip Mihaljević, Sara Kolak i Stipe Žunić olimpijski debitanti.

Izdvojeno


Reci što misliš!