LIKA

Bosanski GSS-ovci spasili našeg paraglajdera koji se "nasukao" na krošnje drveća na Ličkoj Plješivici

Bosanski GSS-ovci spasili našeg paraglajdera koji se
foto ilustracija

Gorski spašavatelji iz susjednog Bihaća(BiH) spasili su kasno sinoć paraglajdera koji je zaglavio na krošnjava drveća na padinama Ličke Plješivice. Paraglajder je jučer oko 13 sati sa svojim prijateljima pilotima uzletio na poletištu Bjelopolje u okolici Korenice sa svojom paragliding letjelicom Team 5. Zbog jakog vjetra, nakon nekoliko sati leta, prebacio se na sjevernu stranu brda, koje se nalazi na području BiH. Bio je neiskusan s upravljanjem letjelicom u zavjetrinskoj strani, pe je izgubio kontrolu nad letjelicom, te je na visini od 10 metara zapeo u krošnje drveća Ličke Plješivice.

- Pilot je sam kontaktirao žurne službe u BIH i zatražio pomoć, te su na teren izašli pripadnici GSS BIH iz Bihaća. Za to vrijeme o spomenutom događaju jedan od prisutnih paragliding pilota u 17.30, obavijestio je člana HGSS Stanice Zagreb (također paragliding pilota), koji je kroz kontakt s pročelnikom Stanice Zagreb dogovorio koordinaciju daljnje akcije između pročelnika za helikoptersko spašavanje HGSS-a i Stanice Gospić, koja je cijelo vrijeme bila u stanju pripravnosti, te kolegama iz GSS BiH (Bihać) kojima se pokušalo pomoći lociranjem pilota putem mobitela - javljaju iz HGSS-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglašavaju da pilot nije bio u životnoj opasnosti, pa su zato do njega odlučili doći zemaljskim putem, akciju su vodili GSS-ovci iz BiH. Konačno, oko 22 sata su pronašli unesrećnenog, zbrinuli ga i odvezli do granice RH i BiH, čime je akcija službeno završena.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!