PROMO

POZITIVNA ISKUSTVA

Mjere su postale ključni alat u transformaciji naše perspektive poduzetnika - iz "možda" u "sigurno"

Mjere su postale ključni alat u transformaciji naše perspektive poduzetnika - iz

Podaci govore sami za sebe - preko 30 tisuća poduzetnika je iskoristilo ove mjere za otvaranje preko 250 tisuća radnih mjesta

Kroz duži vremenski period, s ciljem poticanja gospodarskog rasta kroz olakšavanje procesa zapošljavanja, u Hrvatskoj je implementirano niz mjera. Međutim, sada je u tijeku novi korak u tom procesu - ulazak u eru mjera, koje su dodatno unaprijedile sustav potpora za poduzetnike.

Ovaj napredak omogućio je poslodavcima još jednostavnije i brže ostvarivanje potpora, uz manje nepoznanica, zahvaljujući stručnim savjetima i vodstvu koje prate proces.

Uz poticanje zapošljavanja, mjere također potiču pripravništvo te razvoj zelenih i digitalnih radnih mjesta. Dosad je kroz ove programe podijeljeno više od 1.1 milijardu eura potpora, što svjedoči o njihovoj značajnosti i utjecaju na gospodarski razvoj.

Podaci govore sami za sebe - preko 30 tisuća poduzetnika je iskoristilo ove mjere za otvaranje preko 250 tisuća radnih mjesta. Minimalni iznos potpore po zaposleniku iznosi 600 eura mjesečno, što dodatno potiče poduzetnike na nova zapošljavanja.

Tomislav Trupković iz tvrtke DEVLAB, ističe svoje pozitivno iskustvo s mjerama. Informirajući se putem web stranice mjere.hzz.hr, odlučili su se za korištenje ovih mjera radi olakšavanja procesa zapošljavanja i integracije novih zaposlenika.

„Proces je protekao bez problema, brzo i efikasno, uz podršku stručnjaka. Konačni rezultati su bili iznimno zadovoljavajući, ne samo za tvrtku DEVLAB, već i za zaposlenike koji su putem ovih mjera lakše pronašli svoje prvo radno mjesto“, naglašava Trupković.

Mjere su tako postale ključni alat u transformaciji perspektive poduzetnika - iz "možda" u "sigurno", iz "nisam siguran" u "korak koji radi razliku".

Njihov kontinuirani razvoj i prilagodba potrebama tržišta rada osigurava da će ostati važan resurs za poticanje gospodarskog rasta i smanjenje nezaposlenosti u Hrvatskoj.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.