ŽUPANIJA

Općina Generalski Stol kreće u izgradnju novog društvenog i vatrogasnog doma – Investiciju u potpunosti financira Ministarstvo poljoprivrede s 7,4 milijuna kuna

Općina Generalski Stol kreće u izgradnju novog društvenog i
vatrogasnog doma – Investiciju u potpunosti financira Ministarstvo
poljoprivrede s 7,4 milijuna kuna
Generalski Stol - foto ilustracija

Nova zgrada društvenog i vatrogasnog doma gradit će se u neposrednoj blizini postojećeg Zadružnog doma u središtu Generalskog Stola, na zemljištu koje je u vlasništvu Općine, a prikupljena je i sva potrebna dokumentacija.

-U zgradi smo predvidjeli dvije vatrogasne garaže, spremišta i urede za potrebe vatrogasaca te prostore za smještaj naših udruga, jer neke su zbog nedostatka prostora prisiljene plaćati najam. Riješili smo svu dokumentaciju, dobili građevinsku dozvolu i sad slijedi postupak javne nabave za izbor izvođača radova, a ako sve bude išlo po planu na jesen očekujem početak radova – navodi načelnik Halar dodajući kako je prema natječaju rok za završetak radova dvije godine.

- Bio sam na potpisivanju još jednog ugovora, riječ je o sufinanciranju projekta Modernizacije nerazvrstanih cesta u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koji je apliciran na natječaj. Iznos potpore iznosi 200 tisuća kuna koje će se utrošiti na izgradnju novih 1,5 km asfaltiranih nerazvrstanih cesta na području naše općine – ispričao nam je načelnik Halar dodajući kako su se javili na još 4-5 natječaja, najviše za izgradnju i modernizaciju infrastrukture, no tu je konkurencija žestoka, pa će i ovaj projekt Modernizacije cesta Općina sufinancirati s 400 tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportal.hr


Reci što misliš!