ŽUPANIJA

Svjetski dan voda učenici OŠ Generalski Stol obilježili na izletu - posjetili toplice i HE u Lešću

Svjetski dan voda učenici OŠ Generalski Stol obilježili na izletu -
posjetili toplice i HE u Lešću

Učenici OŠ Generalski Stol su povodm Svjetskog dana voda koji se danas obilježava posjetili toplice i hidroelektranu u Lešću.

Kako nam javljaju, Tema Svjetskog dana voda 2018. godine je Priroda za vodu, a proučava prirodna rješenja za izazove s kojima se suočavamo u 21. stoljeću. Ovogodišnja tema istražuje kako možemo koristiti prirodu za poboljšanje kvalitete vode.

- Naše mjesto je bogato vodom, ovuda protječu rijeke Mrežnica i Dobra te rječica Globornica pa svakodnevno svjedočimo njihovoj vrijednosti i ljepoti.Ponovili smo važnost vode za život ljudi. Voda proteklih dana mnogim ljudima zadaje velike probleme u obliku poplava, ali to nas samo podsjeća na njezinu snagu i moć. Znamo da bez vode nema života, kažu u školi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U HE Lešće puno su naučili o proizvodnji električne energije na ekološki prihvatljiv način. Djelatnici hidroelektrane proveli su ih kroz unutarnje i vanjsko postrojenje te ih educirali o izgradnji HE i akumulacijskog jezera. Osim vrijednim HEP-ovcima, zahvala iz OŠ ide i DVD-u Generalski Stol.

KAportal.hr


Reci što misliš!