ŽUPANIJA / DUGA RESA

Ukrcajte se na Beer Bike: Duga Resa ima novu atrakciju - putujući šank vozi uz rijeku Mrežnicu na pogon gostiju

Ukrcajte se na Beer Bike: Duga Resa ima novu atrakciju - putujući
šank vozi uz rijeku Mrežnicu na pogon gostiju

Vozilo je po narudžbi izrađeno u Slovačkoj te je konačno i stiglo u Dugu Resu. Naš reporter imao je priliku da se njime provoza već u prvoj vožnji, i prije nego što je vozilo bilo u ponudi za iznamljivanje.

Pa, krenimo na vožnju... nas 10 najhrabrijih ukrcavamo se uz vozača na kupalštu kod Bosiljevca.. Vozilo je opremljeno ugodnim drvenim klupama s naslonom za do 12 osoba od čega je 8 mjesta opremljeno pedalama i predviđeno za sportski dio ove nesvakidašnje ponude u našem kraju odnosno - pedaliranje. Sva ta mjesta za sjedenje okrenuta su prema dva paralelna šanka u sredini vozila za okrijepu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šank? Okrijepa? Pivo na kotačima? Zvuči kao formula za katastrofu, ali na prednjoj strani vozila između dva šanka je stolica s mjestom za vozača koji upravlja cijelim ovim vozilom i za razliku od ostatka veselog društva nije prepušten bezbrižnom uživanju za šankom jer je zadužen za upravljanje, pa su zvučna i svjetlosna signalizacija, kočenje, sketanje i aktivno sudjelovanje u prometu njegova odgovornost i posao.

Oko 14.45 krećemo odmah cestom koja prati Mrežnicu u smjeru Mrežničkog Briga prema kampu Slapić gdje namjeravamo prijeći mostom na drugu obalu rijeke. Pedaliranje je iznenađujuće lagano i ne zahtijeva osjetni fizički napor, ali i brzina koju ovo vozilo razvija po ravnom terenu je prilično spora. Vozimo se tek nešto brže od prosječnog pješaka, definitivno sporije od ostalih bicikala na cesti. Tek ponegdje na kakvoj nizbrdici uhvatimo malo osjetne brzine. Osjećaj pedaliranja je jedina sličnost s vožnjom tradicionalnog bicikla jer osim što okrećete pedale, apsolutno nikakvu kontrolu nad ovim vozilom nemate. Tako se i pedaliranje vrlo brzo pretvara u sporednu aktivnost o kojoj nitko ni ne razmišlja jer su svi prepušteni ugodnom druženju s ostalim sudionicima za šankom. Već nakon prvih desetak minuta zaboravili smo da smo na biciklu i bili smo potpuno prepušteni veseloj atmosferi uz dobru glazbu. Vozilo je, naime, opremljeno i ozvučenjem. U veseloj atmosferi nismo ni primjetili da smo već stigli do mosta u Mrežničkom Brigu a "tek" je 15.20.

Vožnja i druženje uz pivu se nastavlja mostom pa drugom obalom mrežnice krećemo natrag prema Dugoj Resi. Za 15-ak minuta napuštamo glavnu cestu i zaustavljamo se na prvoj stanici, poznatom kupalištu "vesela livada". Osvježenje smo potražili u Mrežnici i na kratko preselili za drugi šank gdje smo pokupili gorivo za nastavak vožnje. Kažu da u dobrom društvu vrijeme brzo leti pa se ni ne sjećam koliko smo vremena proveli na Veseloj, a koliko potrošili na nastavak vožnje prema Dugoj Resi.

Brzo stižemo i do popularnog mjesta MM Club, Dugorešanima i šire poznat kao "Vatrogasni" na još jedno osvježenje i dopunu goriva za povratak do kupališta kod Bosiljevca. Prešli smo most u Dugoj Resi i nastavili prema kupalištu. Konačno silaženje s "Beer Bike-a" i definitivno iza nas je još jedno iskustvo za prepričavati. Za razliku od ostatka ekipe na ovom biciklu vozač je cijeli dan bio samo na vodi i soku pa često nije mogao razumijeti čemu se to svi ostali smiju i zašto se tako dobro zabavljaju. Vjerojatno bude kad se nađe na putujućem šanku.

KONTAKT-INFO Za više informacija o dugoreškom "Beer Bike-u" potražite ih na Facebooku - "Beer Bike Duga Resa - Mrežnica Tour". Kontaktirati ih možete i telefonom na broj 092/118-4760.

KAportal.hr


Reci što misliš!