ŽUPANIJA / DUGA RESA

Vodocrpilište u D. Velemeriću opremljeno je novom digitalnom tehnologijom za mjerenje mutnoće i zaštitu sustava od zagađenja

Vodocrpilište u D. Velemeriću opremljeno je novom digitalnom
tehnologijom za mjerenje mutnoće i zaštitu sustava od zagađenja

Problemi s vodoopskrbom nakon poplava trebali bi biti manji nakon nove investicije dugoreškog Komunalnog, kvaliteta vode bolja, a građani sigurniji.

- Vodocrpilište u Donjem Velemeriću opremljeno je novom modernom digitalnom i komunikacijskom opremom za mjerenje mutnoće radi zaštite vodoopskrbnog sustava u dužini od preko 100 km u slučaju zagađenja, rekli su nam iz dugoreškog Komunalnog.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Novom opremom omogućen je stalni daljinski i automatski nadzor, upravljanje i kontrola rada crpki pri izvanrednim situacijama prilikom zamućenja vode u bunaru. Zamućenje se događa prilikom velikih kiša, visokim vodostaja rijeke Korane ili agrotehnihničkih mjera na okolnim poljoprivrednim površinama, kaže Ivan Klokočki direktor Komunalnog te pojašnjava kako je ovo samo jedna od preventivnih mjera koje se pripremaju na uređenju vodoopskrbe na području općina Barilović, Krnjak i desno obalnog vodoopskrbnog sustava Mrežnice.

Ovom mjerom znatno će se smanjiti opasnost od iznenadnih vanjskih zagađenja sustava kojim upravlja Komunalno d.o.o Duga Resa.

Koliko su važne mjere zaštite ovog vodocrpilišta najbolje ilustrira fotografija, koju nam je ustupilo Komunalno, a pokazuje razmjere zagađenja za visokih vodostaja i poplava.

KAportal.hr


Reci što misliš!