ŽUPANIJA / DUGA RESA

Na imanju obitelji Grgurić otvorena prva API Komora u Karlovačkoj županiji - zdravlje iz košnice pomoć kod brojnih oboljenja

Na imanju obitelji Grgurić otvorena prva API Komora u Karlovačkoj
županiji - zdravlje iz košnice pomoć kod brojnih oboljenja

Iako je API komora otvorena nepuna dva mjeseca, u njoj je do sad boravilo poprilično ljudi. Kako ima pet košnica u kojima je oko 60 tisuća pčela, odnosno pet aktivnih mjesta za inhalacije, zanimalo nas je planira li se proširenje, a Mijo nam kaže kako ne želi da ljudi dugo čekaju, pa će tijekom zime odlučiti što će dogodine.

- Osim iz naših krajeva imali smo već posjetitelje iz Švedske i Njemačke, a kad nas je nedavno posjetila jedna Talijanska obitelj, toliko im se dopala priroda i okruženje da su željeli ovdje ostati nekoliko dana, što znači da bismo morali razmišljati i o smještaju. U ovu priču krenuo sam kako bih se imao čime baviti kad za koju godinu odem u mirovinu pa zapravo ne želim nešto veliko, ali proširenje za još pet košnica ne bi bio prevelik zalogaj – ispričao nam je simpatični Mijo, dodajući kako će ovisno o vremenskim uvjetima API komora raditi još najduže mjesec dana, jer kad zahladi pčelice se povlače na zimovanje, no do tada svi koji žele termin mogu dogovoriti na broj 095/4347-004.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je preventiva najbolji čuvar zdravlja, odlučili smo isprobati inhalacije u API komori i možemo reći kako je boravak vrlo ugodan. Aerosol koji se udiše u početku miriše blago slatkasto, a potom se čulo mirisa navike. Već nakon par minuta, što zbog mirnog disanja i aerosola, što zbog prekrasnog pogleda kroz veliki prozor na zelenilo i umirujuću prirodu, slijedi opuštanje i osjećaj kao da ćemo utonuti u san. Dvadesetak minuta, uz brigu vrlo ljubaznih domaćina, Vesne i Mije, proletjelo je za čas. Bilo je ovo vrlo pozitivno iskustvo, koje preporučamo, a osim inhaliranja usput možete pribaviti i različite vrste meda koji ima oznaku „hrvatski proizvod“ i proizvodi se u registriranoj punionici OPG-a Grgurić te brojne druge delicije poput orašastih plodova u medu, medene rakije, propolis kapi i sličnih proizvoda koje izrađuju od pedesetak košnica koliko imaju na imanju u nedirnutoj prirodi, daleko od buke i bilo kakvih zagađivača.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!