ŽUPANIJA / DUGA RESA

HVALEVRIJEDAN PROJEKT

Gradnja Doma za starije u Dugoj Resi počinje već u ožujku ili travnju, Boljar: Koristit će ga 150 korisnika i bit će otvorenih 67 novih radnih mjesta

Gradnja Doma za starije u Dugoj Resi počinje već u ožujku ili travnju, Boljar: Koristit će ga 150 korisnika i bit će otvorenih 67 novih radnih mjesta

Slično kao za vrtiće imat ćemo program subvenciranja građana s područja Duge Rese u domu. Ovo je početak jedne lijepe priče na korist starije populacije, rekao je Boljar.

Projekt izgradnje Doma za starije u dugoreškom Tušmeru danas je i službeno počeo i to početnom konferencijom u Pučkom otvorenom učilištu, a kako bi se šira javnost što bolje informirala što ovaj projekt donovi Dugoj Resi ali i cijeloj Karlovačkoj županiji. 

- Dom za starije je nešto što nedostaje i u našoj županiji i u cijeloj Hrvatskoj. Četvrtina stanovnika su osobe od 65 godina i više i kapaciteti domova i obiteljskih centara nisu dovoljni za pokrivanje potreba. Dugo smo očekivali ovakavu investiciju, ovakav dom, ato je 150 novih ležajeva, kapacitet koji će upotpuniti i osnažiti institucionalnu potporu za smještaj naših očeva, majki djedova i baka, a ne tako skoro i naš samih, kazala je županica Martina Furdek-Hajdin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, Projekt zajednički provode Grad Duga Resa kao prijavitelj i Karlovačka županija kao partner, a veliki dio financira se iz Nacionalnog plana za otpornost i oporavak. Po riječima županice, sam objekt će biti vrlo atraktivan, gradit će se na obali obali rijeke Mrežnice a u njemu će biti otvorena i nova radna mjesta. 

- Karlovačka županija će biti potpora ovom projektu i financijski, onaj dio koji se ne financira i z NPOO, daju Grad Duga Resa i Karlovačka županija po pola. S obzirom na blizinu bolnice specijalizirane za produženo liječenje korisnicima će se i tu moći pružati kvalitetna i visokostandardizirana usluga, dodala je županica Furdek-Hajdin.

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar podsjetio je da je ukupna vrijednost projekta oko 12 milijuna eura od čega su 11 milijuna prihvatljivi troškovi iz nacionalnih sredstava dok će sa po 2,7 milijuna sudjelovati Karlovačka županija i Grad Duga Resa. 

- Dom bi za manje od dvije godine trebao početi s radom, imat će mjesta za 151 korisnika i 67 zaposlenih. Pružat će i vaninstitucionalne usluge kao pomoć u kući. Slično kao za vrtiće imat ćemo program subvenciranja građana s područja Duge Rese u domu. Ovo je početak jedne lijepe priče na korist starije populacije, rekao je Boljar.

Trenutno se vrše predradnje za provođenje javne nabave, već krajem ove ili početkom sljedeće godine mogao bi biti objavljen prvi tender za izgradnju i ukoliko neće biti žalbi u Gradu Dugoj Resi očekuju gradnju doma u ožujku ili travnju. 

Izdvojeno


Reci što misliš!