ŽUPANIJA / DUGA RESA

open art

Dugoreški autori Vukmanić i Lesić izlažu u galeriji demokratskog rasadnika - otvorenje je večeras u 19 sati

Dugoreški autori Vukmanić i Lesić izlažu u galeriji demokratskog rasadnika - otvorenje je večeras u 19 sati

Danas u 19 sati u Galeriji Demokratskog rasadnika Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa na adresi Trg svetog Jurja 1 bit će otvorena izložba slika dugoreških autora Nikole Vukmanića i Leonarda Lesića koja ostaje otvorena do 4. prosinca, a ujedno će od 19 do 20 sati biti na vanjskom zidu zgrade gradske uprave biti ostvarene njihove audio-video umjetničke instalacije "Prostor 2" i "Prostor 3", javljaju nam autori.

Umjetnička instalacija "Prostor 2" je svojevrsni nastavak umjetničke instalacije" PROSTOR" koju je Nikola Vukmanić u suradnji s glazbenikom i kompozitorom Nenadom Brkićem realizirao prošle godine u Knjižnici za mlade u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Umjetnička instalacija "Prostor 3" je audio-video rad koji je snimio i montirao Leonard Lesić a prikazuje Leonarda i Nikolu kako oslikavaju željeznički pothodnik u Dugoj Resi koji je u njihovom kontekstu galerija na otvorenom - Kunstbunker galerija.

Umjetničke instalacije posjetiteljima nude na uvid unutarnji svijet autora. Autori na ležeran način promatračima nude svoje poglede i unutarnje prostore, a u želji da se promatrač zapita koji su njegovi unutrašnji prostori, pa se možda u njih i zagleda.

Lesić i Vukmanić namjeravaju na otvorenju izložbe snimiti video s posjetiteljima kojima će biti omogućeno komentiranje izloženih slika za potrebe video-rada. Na taj način posjetitelj otkriva svoj prostor.

Projekt organizira Udruga "Kunstbunker Duga Resa" u okviru projekta Open Art 2023. Pokrovitelji projekta su Grad Duga Resa i Karlovačka županija.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!