ŽUPANIJA / DUGA RESA

BITNA PROMJENA

Poništen natječaj za vrijedno zemljište u centru Duge Rese, tzv. "Marcelu" pa raspisan novi - Grad Duga Resa od kupca sada traži dvije stvari

Poništen natječaj za vrijedno zemljište u centru Duge Rese, tzv.

Također, Grad traži uvid u glavni projekt ili njegove izmjene, nakon čega će investitoru dati suglasnost. Ukoliko Grad bude izigran investitor plaća penale od 50.000 eura.

Grad Duga Resa je poništio, pa raspisao novi natječaj za prodaju zemljišta na kojemu je nekada bila zgrada tzv. Marcele, a danas je parkiralište nasuprot Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, kao i njoj susjednu parcelu koja se nalazi iza reda kuća u Ulici bana Jelačića, odnosno uz prugu, sve do željezničkog podvožnjaka.

U novom natječaju je došlo do bitne promjene - Grad kao prodavatelj uvjetuje budućem kupcu da tamo mora izgraditi poslovnu zgradu od 1000 kvadrata, kao i 35 parkirnih mjesta na kojima će građanima biti dozvoljeno besplatno parkiranje minimalno do trenutka kada se jednoga dana na javnim površinama počne s naplatom parkiranja. Osim toga, kupcu uvjetuju da je dužan ishoditi suglasnost Grada na glavni projekt svoje investicije, odnosno eventualne izmjene glavnog projekta, a ukoliko tako ne postupi čeka ga ugovorna kazna od 50.000 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nekretnine koje se prodaju su redom: k.č.br. 2585 Bana J. Jelačića ukupne površine 1215 m2 i to dvorište površine 954 m2, nadstrešnica Bana J. Jelačića površine 11 m2, stambena zgrada Bana J. Jelačića kb 29 površine 250 m2, upisana u zk. uložak 3595 k.o. 338125 Duga Resa 2. Navedena nekretnina u naravi je građevinsko neizgrađeno zemljište koje u polovici predstavlja parking izveden podlogom od makadama, a u drugoj polovici zemljište je prekriveno niskim raslinjem, a na kojoj nekretnini se donedavno nalazio zakonit stambeni objekt koji je u potpunosti uklonjen. Prodaju se kao cjelina nekretnine označene kao k.č.br. 2587 Bana J. Jelačića, voćnjak površine 1937 m2 upisana u zk. uložak 2204 k.o. 338125 Duga Resa 2 te k.č.br. 2588 Bana J. Jelačića, pašnjak površine 357 m2, upisana u zk. uložak 3596 k.o. 338125 Duga Resa 2 - piše u natječaju.

Spomenimo da je parcela Marcele procijenjena na 29.000 eura, a ostalo zemljište na 36.400 eura, odnosno sveukupno se može kupiti za 65.400 eura. Natječaj možete pogledati na ovom linku.

- Grad Duga Resa je posljednjih godina zaprimio iskaze interesa nekolicine investitora za otkupom čestica označenih kao kč.br. 2585, 2587 i 2588 sve u k.o. Duga Resa 2, a radi izgradnje poslovnih zgrada. S obzirom na to da do nedavno nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi sa suvlasnikom na k.č.br. 2585, Grad nije imao pravne osnove za raspolaganje cjelokupnom nekretninom kao ni pravnog interesa za raspolaganje s svojim suvlasničkim dijelom, kao niti interesa za raspolaganje s ostale dvije čestice odnosno 2587 i 2588 koje s navedenom 2585 čine prostornu cjelinu. S obzirom na to da su imovinsko-pravni odnosi za k.č.br. 2585 riješeni, a interes investitora je i dalje velik, raspisan je Natječaj za prodaju ovih nekretnina - odgovorili su nam u Gradu na upit o razlozima prodaje.

U slučaju uspješne realizacije poslovnog plana pojavit će se i nova parkirališna mjesta. Također u sklopu projekta uređenja Parka dr. Franje Tuđmana uredit će se dodatna parkirališna mjesta za potrebe Doma zdravlja, škole i ostale potrebe. Nakon realizacije prometnog rotora zbog čega je uklonjeno nekoliko derutnih građevina sada postoji mogućnost stvaranja novog, urbanijeg izgleda ulaza u centar grada - kažu u Gradu.

KAportal je, podsjetimo, također doznao da je poduzeće CapriCo Development sa sjedištem u Zagrebu, koje je prošle godine u rujnu osnovao Dario Bošnjak, poznati zagrebački investitor u nekretninski biznis kupilo tri kuće u nizu od različitih vlasnika koje su naslonjene na predmetne parcele koje se prodaju preko gradskog natječaja, radi se o nekretninama u neposrednom susjedstvu Ljekarne Derjanović. Je li ovo trgovačko društvo potencijalni ulagač u "Marcelu" uskoro će biti jasno.

Izdvojeno


Reci što misliš!