ŽUPANIJA / OGULIN

Prije točno sedam godina centralnu zgradu HOC-a Bjelolasica je progutao požar - ostatak i dan danas "na bubnju"

Prije točno sedam godina centralnu zgradu HOC-a Bjelolasica je
progutao požar - ostatak i dan danas

Prije točno sedam godina hrvatska je javnost bila zgrožena događajima podno Bjelolasice, kad je centralnu zgradu Hrvatskog olimpijskog centra progutao požar.

U jednoj noći pale su sve nade da će skijalište i hotelsko naselje konačno biti obnovljeno, a pusta obećanja političara da će u HOC biti uložen ogroman novac i ovo mjesto biti postavljeno na turističku kartu Hrvatske, dobila su bizarno opravdanje. Epilog je poznat, HOC je neslavno propao, radnici ostali bez posla, a preostale zgrade i skijalište se već godinama uzaludno pokušavaju prodati na javnim dražbama po sve manjoj i manjoj cijeni, no zainteresiranih - nema. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prisjetimo se događaja od 25. siječnja 2011. godine. Gašenje požara privedeno je kraju u jutarnjim satima, oko 7.30 sati. Požar je tijekom noći zahvatio kotlovnicu i proširio se na centralnu zgradu hotelskog naselja s recepcijom, upravom, restoranom, saunom i dvoranom za fitness.

Vatrogascima je dojavljeno da je vatra buknula u ranim jutarnjim satima, u 2.22. a kad su dolazili na požarište, temperatura je iznosila -20 stupnjeva, što im je uzrokovalo teškoće s opremom, ali su se ipak snašli. Požar je gasilo 70 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-a Ogulin, JVP-a Karlovac i dobrovoljnih vatrogasnih društava s ogulinskog područja.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!