ŽUPANIJA / OGULIN

Ogulinski Vodovod i kanalizacija nepoznatog zagađivača izvorišta u Turkovićima prijavili policiji - Potrošače opskrbljuju s drugog

Ogulinski Vodovod i kanalizacija nepoznatog zagađivača izvorišta u
Turkovićima prijavili policiji - Potrošače opskrbljuju s drugog
foto: www.ogportal.com

Potrošači "prebačeni" na izvorište Zagorska Mrežnica umjesto onog u Turkovićima, cijeli slučaj prijavljen Sanitarnoj inspekciji, a policiji protiv nepoznatog počinitelja podnesena kaznena prijava - sve to napravio je Vodovod i kanalizacija Ogulin zbog onečišćenja izvorišta Zdiška u Turkovićima.

Nakon što su se u subotu stanovnici Turkovića i Ogulinskog Hreljina požalili na neugodan miris vode, a zaposlenici tvrtke i sami uvjerili da je tako, privremeno su zatvorili tamošnju crpnu stanicu, ispraznili zagađenu vodu iz njega i pustili onu s vodoopskrbnog sustava Zagorska Mrežnica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ta je voda, po nalazu Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, u potpunosti ispravna dok ona sa crpilišta Zdiška ne udovoljava uvjetima za ljudsku potrošnju.

Čime je voda zagađena, što je razlog neugodnom mirisu na koji su se potrošači najprije požalili i tko je za sve to kriv, trebala bi utvrditi policija i nadležne inspekcije. ViK u svom dopisu Veterinarskom uredu Ministarstva poljoprivrede od 26. srpnja navodi da je nepoznati počinitelj izbacio otpadne vode u vrtaču blizu njihova izvorišta pitke vode i time prouzročio zagađenje, da je mogući izvor onečišćenja svinjogojska farma, te da ovo nije prvo onečišćenje izvorišta, ali sada su hidrogeološki uvjeti lošiji, nivo podzemnih voda izvorišta mali pa je onečišćenje vidljivije, a posljedice teže.

Apeliraju stoga na Ministarstvo da poduzme sve zakonom propisane postupke i korake da se onečišćenje izvorišta u naselju Turkovići više ne ponovi, dok su u PP Ogulin zbog onečišćenja podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!