ŽUPANIJA / OGULIN

Ulaganje od milijardu kuna! Tvrtka švedskog "kralja laminata" u Ogulinu će graditi novu tvornicu i otvoriti 600 radnih mjesta

Ulaganje od milijardu kuna! Tvrtka švedskog
Poduzetnička zona u Ogulinu - foto Ogulin u srcu

Ogromnih i gotovo nevjerojatnih millijardu kuna iznosi novo ulaganje u Poduzetničku zonu u Ogulinu, gdje tvrtka "Bjelin" švedskog poduzetnika - "kralja laminata" Darka Pervana namjerava graditi nove pogone na čak 23 hektara u Poduzetničkoj zoni.

Podsjetimo, "Bjelin" koji u Ogulinu već posluje i proizvodi troslojni parket, gradnju novog pogona prvo je namjeravao smjestiti u Vukovar, no Ogulin mu se ipak učinio boljim mjestom za veliko ulaganje te su Gradu Ogulinu dali ponudu za kupnju zemljišta nakon čega bi odmah krenuli s investicijom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvornica i logistički centar

Veliki poslovni poduhvat je za "Ogulin u srcu" potvrdio direktor i član Uprave "Bjelina" Stjepan Vojinić rekavši da su projekt nazvali „Ogulin 2“, te da planiraju proizvodnju još jednog patenta vlasnika "Bjelina" Darka Pervana. To su nove podne obloge - Woodura i Nadura, dok će graditi tvornicu za HDF - spajanje furnira i logistički centar.

Zonu je posjetio i vlasnik "Bjelina" Darko Pervan, piše "Ogulin u srcu" i izrazio svoje zadovoljstvo viđenim. Čim Gradsko vijeće prihvati njihovu ponudu za kupnju, krenuli bi s investicijom.

- Radi se o velikom projektu sa svim građevinama i infrastrukturom, a sve bi trajalo sedam godina. Radilo bi se u etapama, tako da bi prve tvorničke hale trebale biti završene do početka 2019. godine. A s radovima bi, ako vrijeme dozvoli, počeli već ove godine, rekao je direktor Vojinić.

600 novih radnih mjesta

Investicija u vrijednosti milijardu kuna dakako bi otvorila i nova radna mjesta i to po završetku glavnog projekta, čak njih 600. Zanimljivo je što se ne radi o kreditnim sredstvima već "Bjelin" namjerava novac namaknuti iz vlastitih. Prva zapošljavanja vršiti će već iduće godine. A gradski će proračun po sklapanju ugovora, biti bogatiji za milijun i 700 tisuća eura.

Ogulinska Poduzetnička zona je dugo vremena bila projekt koji su mnogi osudili na propast jer je uloženo više od 28 milijuna kuna, a novi investitori nisu dolazili. Sada se situacija značajno promijenila, Poduzetnička zona je mjesto gdje se grade nove hale, dok Ogulinci željno očekuju investiciju koja bi bila pravi pokretač razvoja ovog poduzetnički dosta pasivnog kraja.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!