ŽUPANIJA / OGULIN

VELIKA POMOĆ

VIDEO Napokon! Zahvaljujući akciji "RTL pomaže djeci" ogulinsko rodilište više nije jedino u Hrvatskoj bez transportnog inkubatora!

VIDEO Napokon! Zahvaljujući akciji

U suradnji s RTL-om ovu veliku i vrijednu donaciju potpomogla je tvrtka Meggle Hrvatska.

Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin djeluje kao bolnička zdravstvena ustanova sekundarne razine te zbrinjava pacijente iz čak triju županija. Unutar nje djeluje i Odjel za pedijatriju, no ogulinsko je rodilište donedavno bilo jedino u Republici Hrvatskoj koje nije posjedovalo transportni inkubator! Zahvaljujući akciji "RTL pomaže djeci", to napokon više nije slučaj.

Sukladno situaciji, oni najmanji i najosjetljiviji pacijenti, vitalno ugrožena novorođenčad, transportirala se u običnom jastuku tijekom čega je dolazilo do pothlađivanja, dok pedijatri nisu imali dovoljan uvid u važne tjelesne parametre kao što su saturacija krvi kisikom, krvni tlak, puls, tjelesna temperatura. Prihvat takve djece u prvim satima života izuzetno je bitan za sveukupni kasniji ishod i razvoj, stoga je nabava transportnog inkubatora bila od krucijalne važnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To su djeca koja su rođena puno prije svojeg termina, palčići. Ili su oživljavani, reanimirani, imaju neki problem s disanjem, moraju na respirator, kritično su bolesni iz nekog drugog razloga. Oni svoje liječenje moraju nastaviti u tercijarnom centru, kao što su KBC Zagreb ili KBC Rijeka. To za nas znači prijeći preko sto kilometara kroz nekih sat, sat i pol', istaknula je Vedrana Zubčić Zrnc, spec.pedijatar, neonatolog, voditeljica Odjela za pedijatriju.

Upravo je tu potrebu prepoznao korporativni partner udruge ''RTL pomaže djeci'', tvrtka Meggle Hrvatska, koja već 13 godina podržava i sufinancira projekte Udruge.

- I ove godine smo naišli na jedan prekrasan projekt u općoj bolnici u Ogulinu kojemu je nedostajao pokretni inkubator za onu najugroženiju skupinu, to su male bebe. Mi smo više od 300.000 eura zajedno s vama ulagali u te projekte i to je jedna velika brojka u ovih zadnjih 13 godina. Vjerujem da ćemo i dalje nastaviti sudjelovati u ovim lijepim stvarima', ističe Marjan Vučak, predsjednik Uprave Meggle Hrvatska d.o.o.

Uz njihovu velikodušnu pomoć u ogulinsko je rodilište već stigao novi mobilni inkubator kojim je sada uvelike olakšan rad rodilišta, ali i osiguran puno sigurniji transport vitalno ugrožene novorođenčadi.

Izdvojeno


Reci što misliš!