ŽUPANIJA / OGULIN

NOVA SOCIJALNA USLUGA

Završeno uređenje Doma za starije u Ogulinu: Usluga boravka i pomoći u kući osigurana za 60-ak korisnika iz ogulinskog područja

Završeno uređenje Doma za starije u Ogulinu: Usluga boravka i pomoći u kući osigurana za 60-ak korisnika iz ogulinskog područja
Karlovačka županija

Navedenim projektom, nastojalo se omogućiti starijim osobama da potrebnu skrb i pomoć dobiju u svojem domu, kako bi što duže ostali živjeti u poznatom okruženju

Održana je završna konferencija projekta "Širenje mreže socijalnih usluga u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije na području Karlovačke županije". Radi se o projektu Doma za starije i nemoćne Biskup Srećko Badurina Ogulin, a partner na projektu je Karlovačka županija. 

Projektom vrijednim 915 tisuća eura uredilo se i opremilo potkrovlje Doma, parking, park te dvorište. Također, projekt je omogućio organizaciju cjelodnevnog i poludnevnog boravka za 60 korisnika koji će na ovaj način moći ostati kod kuće, u svojem ognjištu, a istovremeno koristiti pravo na pomoć i njegu u kući. Od toga bi 30 osoba bili korisnici socijalne usluge boravka, a 30 osoba bile bi korisnici socijalne usluge pomoći u kući. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trenutno se u Hrvatskoj briga i skrb o starijim osobama najčešće ostvaruje u institucijama u obliku trajnog smještaja. Navedenim projektom, nastojalo se omogućiti starijim osobama da potrebnu skrb i pomoć dobiju u svojem domu, kako bi što duže ostali živjeti u poznatom okruženju. 

- Karlovačka županija je iznimno ponosna što je projekt završio, na korist svih onih ljudi kojima će se omogućiti potrebna skrb i ostanak u svojim domaćinstvima. Ovakvi projekti pružaju prehranu i donošenje lijekova te organizirano i kvalitetno provođenje vremena za korisnike. Ponosni smo na obje ustanove - Dom za starije i nemoćne Biskup Srećko Badurina i Opću bolnicu i bolnicu branitelja Domovinskog rata Ogulin što smo zajedno doveli ovaj projekt do kraja, istaknula je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar. 

Završnoj konferenciji je, u ime Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, nazočila i državna tajnica Margareta Mađerić.

- Ovo je jedan veliki događaj za Grad Ogulin, Karlovačku županiju, ali i za naše Ministarstvo, jer će ovaj projekt pružiti najbolju moguću uslugu za korisnike. Ističem važnu i snažnu podršku županije tijekom cijelog procesa trajanja projekta.

Državna tajnica istaknula je kako je zahvaljujući inzistiranju bivše ministrice, a danas saborske zastupnice Nade Murganić, krug prihvatljivih prijavitelja na Poziv Ministarstva proširen i na ostale Domove kojima nije osnivač RH, pa je tako Dom za starije i nemoćne biskup Srećko Badurina imao mogućnost prijave. 

Obzirom da je projekt omogućio uređenje parkiralište koje Dom dijeli s Općom bolnicom i bolnicom branitelja Domovinskog rata Ogulin, ravnatelj Davor Vukelja čestitao je završenom projektu te naglasio kako će Dom sa svojim uslugama biti od velike važnosti za bolnicu i lokalnu zajednicu.

Izdvojeno


Reci što misliš!