ŽUPANIJA / OGULIN

reakcija (2)

Ogulinski gradonačelnik otpisao Županiji i HDZ-U: "Držite ruku na srcu i tjerate djecu iz Ogulina! Zar vas nije sram"

Ogulinski gradonačelnik otpisao Županiji i HDZ-U:
KAportal/PIXSELL

Podsjetimo, "rat" priopćenjima je izbio zbog smanjenih upisnih učeničkih kvota.

Dalibor Domitrović, gradonačelnik Ogulina, nakon otvorenog pisma ministru Radovanu Fuchsu dobio je reakciju Karlovačke županije te sada reagira na njihovu objavu, kao i na objavu ogulinskog HDZ-a, a vezano za smanjenje kvota za upis učenika u ogulinske srednje škole.

Poštovana gospodo iz Karlovačke županije i Ogulinskog HDZ-a,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

više od 40 ogulinskih učenika ove godine nije uspjelo upisati željena zanimanja. Otprilike polovica njih je otišla na školovanje izvan Ogulina, dok su ostali upisali drugi ili treći izbor. Zašto? Zato što ste vi to dopustili i sada sramotno optužujete mene kao gradonačelnika da politiziram, iako nemam nikakvu povezanost s upisima učenika.

Gospodo, zar vas nije sram što naši učenici, zbog vaših poteza i nečinjenja, odlaze u Zagreb, Rijeku i druge gradove na srednjoškolsko obrazovanje? Zar vas nije sram što će njihovi roditelji morati plaćati višestruko veće troškove školovanja? Gospodo iz HDZ-a, zar vas nije sram što naša djeca neće sudjelovati u radu ogulinskih škola? Zar vas nije sram što naši učenici neće predstavljati ogulinske škole na natjecanjima? Zar vas nije sram što naši učenici neće braniti boje Ogulina na sportskim natjecanjima? Gospodo, zar vas nije sram držati ruku na srcu i „tjerati“ djecu na školovanje izvan grada, a toliko se zaklinjete u demografsku politiku?


Gospodo iz Ogulinskog HDZ-a, vi ste ti koji upravljate školama. Vaša zastupnica u Hrvatskom saboru je ravnateljica jedne od ogulinskih škola. Vaša politička opcija upravlja županijom i ministarstvom. Pogledajte se u ogledalo i ispričajte roditeljima i učenicima!

Gradonačelnik Ogulina
Dalibor Domitrović, ing.

Izdvojeno


Reci što misliš!