ŽUPANIJA / OPĆINE

USPJELI SU

U Ribniku po prvi puta otvoren vrtić, načelnik Blažević: Zadržavanje mladih obitelji preduvjet je za razvoj ovog kraja

U Ribniku po prvi puta otvoren vrtić, načelnik Blažević: Zadržavanje mladih obitelji preduvjet je za razvoj ovog kraja

U cijeli ovaj projekt Općina Ribnik krenula je još prije dvije godine, a vodili su se idejom ekonomičnosti, s obzirom i na manji broj djece predškolskog uzrasta

Po prvi puta na području općine Ribnik otvorena je ustanova za predškolski odgoj. Riječ je o vrtiću po modelu javno privatnog partnerstva, a kako je u razgovoru za KAportal istaknuo načelnik općine Dino Blažević, primarna svrha mu je zbrinjavanje djece koja zbog popunjenih kapaciteta u susjednim općinama nisu mogla dobiti svoje mjesto, time su bila upotpunosti isključena i zakinuta za predškolsko obrazovanje, a roditelji prepušteni sami sebi. 

- Poboljšanje životnog standard na području općine, zadržavanje mladih obitelji preduvjeti su za razvoj i napretka ovog kraja, naglasio je načelnik Blažević. U cijeli ovaj projekt Općina Ribnik krenula je još prije dvije godine, a vodili su se idejom ekonomičnosti, s obzirom i na manji broj djece predškolskog uzrasta. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nismo se odlučili na izgradnju novog objekta i stvaranjem novih troškova, već smo u funkciju stavili općinski prostor u samom centru Ribnika, koji je bio prazan i neiskorišten. U suradnju smo krenuli s Lilliput obrtom za čuvanje djece vlasnice Anamarije Novosel, čija stručnost, znanje i dugogodišnji rad u struci ulio veliko povjerenje kod roditelja, poručio je Blažević.  

Općina je u prosincu 2022. godine osigurala sredstva za uređenje prostorija na javnom pozivu od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Godinu kasnije proveden je javni natječaj, te su izvršeni građevinski radovi preuređenja. Ukupno ulaganje iznosilo je 68.233,97 eura, od toga 40 tisuća eura došlo je od strane Središnjeg ureda, ostalo se pokrilo iz lokalnog proračuna. 

Vrtić je s radom počeo u ovom mjesecu, dobiveni su uvjeti za jednu grupu od desetak djece. Mjesto su dobila gotovo sva djeca s područja općine Ribnik, a bit će i za mališane iz okolnih općina i gradova koji muku muče s kapacitetima.

Ekonomska cijena iznosi 340 eura, od čega roditeljima s područja općine Ribnik, lokalna uprava sufinancira 50 posto sukladno odluci Općinskog vijeća. Sve informacije o radu obrta roditeljima i onima koji žele upisati djecu bit će dostupni i službenoj Facebook stranici

Izdvojeno


Reci što misliš!