ŽUPANIJA / OPĆINE

BLAGDAN SV. JOSIPA

Općina Josipdol proslavila svoj Dan! Načelnik Rudančić predstavio projekte za budućnost, zahvalio se Vladi i Županiji na suradnji

Općina Josipdol proslavila svoj Dan! Načelnik Rudančić predstavio projekte za budućnost, zahvalio se Vladi i Županiji na suradnji

Najznačajnije je svakako ulaganje u objekte dječjeg vrtića, gdje je 30.000 eura uloženo u novo igralište dok će se postojeće adaptirati te dogradnja dječjeg vrtića.

Na blagdan svetog Josipa i Dan općine jučer je proslavila Općina Josipdo.

Održana je svečana sjednica, a program započeo molitvom i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile tijekom Domovinskog ratu. Svijeću su zapalile izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Načelnik općine Josipdol Dragan Rudančić osvrnuo se na prošlu godinu istaknuvši najvažnije projekte te iskazao planove za budućnost. Najznačajnije je svakako ulaganje u objekte dječjeg vrtića, gdje je 30.000 eura uloženo u novo igralište dok će se postojeće adaptirati te dogradnja dječjeg vrtića. Također, projekt obnove vanjske ovojnice na Područnoj školi „Siniša i Zrinko Rendulić“ u Oštarijama, za čije uređenje je zaslužna Karlovačka županija, koja je projekt i prijavila na Fond solidarnosti. Za najosjetljivije i najpotrebitije mještane Općine Josipdol, proveden je projekt Zaželi u koji je bilo uključeno 78 korisnika i zaposleno 13 žena. Prijavljen je Zaželi 2 kojim će se zaposliti 20 žena s područja te uključiti 120 mještana kojima je ova pomoć od neizmjerne važnosti. Projekti izgradnje vatrogasnog doma i školske sportske dvorane spremni su za apliciranje na natječaje. 

Općini predstoji rješavanje imovinsko – pravnih odnosa za sve nekretnine koje su u vlasništvu općine, obnova i rekonstrukcija nerazvrstanih cesta te će se ispitati mogućnosti olakšavanja stambenih potreba mladim obiteljima kako bi ostale živjeti i raditi u području Općine.

Načelnik Rudančić zahvalio je Vladi RH i Karlovačkoj županiji na kontinuiranoj pomoći i suradnji, kao i svojim suradnicima i Općinskom vijeću, svim sumještanima, lokalnim poduzetnicim i obrtnicima na doprinosu za Općinu Josipdol.

Izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, zamjenica županice Vesna Hajsan - Dolinar pohvalila je projektne aktivnosti i čestitala Općini Josipdol na izvanrednoj i lijepoj suradnji s Karlovačkom županijom i institucijama iskazavši da „ako općina ima kvalitetan vrtić, kvalitetnu školu, organiziranu zdravstvenu skrb onda će ljudi tu i ostati – uz preduvjet radnih mjesta.“ 

Zamjenica županice istaknula je niz mjera Vlade RH koje su upućene građanstvu u svim segmentima društva: povećanje prosječne plaće, udvostručenje minimalne plaće, ostvaren rast prosječne mirovine,  Program Zaželi u kojem je zaposleno više od 22.000 žena, besplatni školski obroci u svim osnovnim školama, izgradnja i obnova više od 800 dječjih vrtića, novi Zakon o hrvatskim braniteljima, četiri veteranska centra te milijarda eura iz Fonda Solidarnosti.

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, ravnateljica HZHM-a Maja Grba Bujević kazala je da „je danas veliki dan za općinu, veliki praznik koji su nam omogućili naši branitelji“ te se osvrnula na izmjene i dopune vezane uz Zakon o braniteljima za koje je Vlada RH osigurala sredstva kao nikada do sada. Također, ukazala je na Zakon o hrvatskom jeziku i Zakon o izmjenama i dopunama o zdravstvenoj zaštiti kojim je omogućeno proširenje zdravstvene usluge kako bi se mogle dovesti na kućni prag ljudima, što je vrlo važno i za područje kao što je Općina Josipdol te zaključila s čestitkama Općini Josipdol svim projektima. 

Izdvojeno


Reci što misliš!