ŽUPANIJA / OZALJ

EUROPSKI PROJEKT

Grad Ozalj završio izgradnju prometnice i pružnog prijelaza u poslovnoj zoni Lug - sad povezane zone malog i velikog gospodarstva

Grad Ozalj završio izgradnju prometnice i pružnog prijelaza u poslovnoj zoni Lug - sad povezane zone malog i velikog gospodarstva

Nova prometnica i pružni prijelaz poduzetnicima će skratiti ulazak u poslovnu zonu i prometno rasteretit centar Ozlja.

Jedna od najbolje rangiranih poduzetničkih zona u Karlovačkoj županiji, Lug Ozalj, uspješno je okončala vrijedan infrastrukturni projekt. Riječ je, naime, o spajanju zone malog i velikog gospodarstva novom prometnicom, koja je obuhvaćala i vrlo zahtjevnu izgradnju željezničko cestovnog prijelaza.

Na današnjoj završnoj konferenciji, gradonačelnica Gordana Lipšinić istaknula je zadovoljstvo cjelokupno realizacijom projekta, naglasivši pritom kako će najveći benefit ovim projektom dobiti poduzetnici ozaljskoj kraja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Projekt će skratiti ulazak u poslovnu zonu, na način da se više neće prometovati državnom cestom, kroz centar Ozlja, prema Trgu da bi se došlo do ovog dijela zone. Nego će se promet iz smjera Karlovca usmjeravati, kako je to i logično po ranijoj pripremljenoj cesti, prelaziti  novoizgrađeni pružni prijelaz i dolaziti u zonu velikog gospodarstva. Važnost ovog projekta je prometno rasterećenje centra grada, a za gospodarstvenike brža, jednostavnija poveznica s glavnom prometnicom, državnom cestom D228, poručila je gradonačelnica Gordana Lipšinić.  

Važnost ove investicije za poduzetnike potvrdio i direktor najznačajnije ozaljske tvrtke Flammifer Goran Žugec, koji je istaknuo kako će im upravo bolja prometna infrastruktura pomoći i kod realizacije budućih poslovnih aranžmana.

- Flammifer će imati najviše koristi, mi preko 25 godina poslujemo u dijelu poduzetničke zone koja će sada biti i cestovno povezana s ostatkom zone Lug. Tijekom godina susreli smo se itekako s problemima koje nose neadekvatna prometnica. Raduje nas i veseli da je ova prometnica završena, čime će se i promet preusmjeriti. Razvijamo se i dalje, u tijeku je izgradnja i nove proizvodne hale preko dvije tisuće kvadrata, pa će nam i ovakva jedna prometnica pomoći pri realizaciji i značajnijih proizvodnih poslova, kazao je direktor Žugac na današnjoj završnoj konferenciji.

Krunoslav Kralj iz Razvojne agencije JURRA istaknuo je kako upravo završnice ovakvih projekata pokazuju što je sve odrađeno, te koliko je truda uloženo od samog kreiranja prijavnog obrasca do provedbe.

- Uloga naše Razvojne agencije u realizaciji ovog projekta je da smo Gradu Ozlju pružali stručnu pomoć u izradi projektne prijave. Naravno da bez sudjelovanja svih djelatnika Grada to ne bi bilo moguće, tako da je to plod prije svega jako lijepe suradnje, koja se i dalje nastavlja. Naime, trenutno zajednički provodimo projekte koji su vrijedni preko 40 milijuna kuna, a to je za Grad Ozalj koji je relativno mala sredina, donosi veliki doprinos, kao i upravo završen projekt unapređenja komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni Lug, istaknuo je Krunoslav Kralj.  

No, završavanjem izgradnje spojne ceste i pružnog prijelaza u poduzetničkoj zoni ne završavaju ambicije gradonačelnice Gordane Lipšinić.

- Prethodi nam već u ovoj godini nastavak rekonstrukcije prometnice kroz zonu velikog gospodarstva, zatim širenje prostornih kapaciteta, a sve s ciljem intenziviranja i povećanja aktivacije raspoložive površine zone, porast broja novih poduzeća, povećanje opremljenosti i izgrađenosti fizičke infrastrukture, odnosno povećanje atraktivnosti površina poduzetničke zone, poručila je gradonačelnica Lipšinić.

Ponovimo, kako je ozaljski projekt unapređenja opremljenosti poduzetničke zone jedan od 46 projekata jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koji je uspio povući europska sredstva za realizaciju investicije, čija je ukupna vrijednosti 6,1 milijuna kuna, a osigurana sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 3,5 milijuna kuna. Radove na izgradnji prometnice izvodila je tvrtka Arkada d.o.o. iz Duga Rese, dok je izgradnju željezno cestovnog prijelaza izvodila tvrtka Pružne Građevine d.o.o. iz Zagreba. Radovi su započeli u siječnju 2020. godine, dok je u rujnu iste godine prometnica završena. Mjesec kasnije ishođena je dozvola, te je u prvim danima ove godine i završen interni tehnički pregled pružnog prijelaza od strane HŽ Infrastrukture, nakon čega prethodi i njegovo stavljanje u funkciju.  

Izdvojeno


Reci što misliš!