ŽUPANIJA / OZALJ

15.SIJEČANJ 1992.

U Ozlju održana svečanost povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske - prisutnima se obratio i general Pavao Miljavac

U Ozlju održana svečanost povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske - prisutnima se obratio i general Pavao Miljavac

U organizaciji Grada Ozlja, Zavičajnog muzeja Ozalj, Hrvatskog generalskog zbora te Počasne postrojbe Karlovački počasni vod ZNG 91održano je sjećanje na ovaj iznimno značajan datum i priznanje za Republiku Hrvatsku.

Povodom obilježavanja 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u prostoru Starog Grada Ozlja održana je svečanost u spomen na ovaj značajan događaj koji je obilježio hrvatsku povijest.  

U organizaciji Grada Ozlja, Zavičajnog muzeja Ozalj, Hrvatskog generalskog zbora te Počasne postrojbe Karlovački počasni vod ZNG 91, te u nazočnosti županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin, predsjednika Gradskog vijeća Grada Ozlja Stjepana Basara, gradonačelnice Grada Ozlja Lidije Bošnjak, pročelnice Sanje Mikšić, gradskih vijećnika, saborske zastupnice Irene Šimunić, generala Pavla Miljavca, načelnika PU karlovačke Darka Bratića, predstavnika braniteljskih udruga, gradskih ustanova te djelatnika i učenika Osnovne škole Slava Raškaj Ozalj održano je sjećanje na ovaj iznimno značajan datum i priznanje za Republiku Hrvatsku.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, prije trideset godina, sve zemlje članice tadašnje Europske zajednice (EZ) priznale su Republiku Hrvatsku kao suverenu i samostalnu državu: Austrija, Belgija, Danska, Francuska, Grčka, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Portugal, Španjolska i Velika Britanija. Ovim državama istoga dana istom odlukom pridružile su se i Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska i Švicarska.  

O ovim trenucima i događanjima koja su prethodila činu priznanja te o posljedicama koje je priznanje imalo na daljnji razvoj događaja u Hrvatskoj danas je govorio general Pavao Miljavac, a nazočnima su se obratili i županica Martina Furdek Hajdin te gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak. Obje su istaknule značaj ovog datuma, zahvalile se organizatorima te odale zahvalu i priznanje svim hrvatskim braniteljima. 

- Prigodan zabavno-umjetnički program pripremili su i učenici OŠ Slava Raškaj Ozalj te Glazbene škole Karlovac, a ovim se putem zahvaljujemo i svim učiteljima koji su sudjelovali u pripremi i radu s ovim talentiranim učenicima. Čestitke svim stanovnicama Republike Hrvatske povodom 30. godišnjice hrvatske samostalnosti i neovisnosti, poručili su iz ozaljske gradske uprave. 

Izdvojeno


Reci što misliš!