ŽUPANIJA / OZALJ

ZA SAD VODOSTAJ PADA

FOTO Kupa nabujala, poplavilo gradsko kupalište u Ozlju, spašavala se imovina Dnevnog boravka na Kupi: Hvala svima na pomoći

FOTO Kupa nabujala, poplavilo gradsko kupalište u Ozlju, spašavala se imovina Dnevnog boravka na Kupi: Hvala svima na pomoći
FB Restoran Žganjer

Još dan ranije najavili su kako zbog lošeg vremena i još gore vremenske prognoze neće raditi i planirani programi su odgođeni

Najavljena promjena vremena je tu, no za sada, na karlovačkom području, najave mogućih rekordnih vodostaja i bujica nisu se na sreću ostvarila. Prognostički modeli Državnog hidrometeorološkog zavoda na kontinentalnom dijelu Hrvatske i idućih dana najavljuju oblačno i kišno vrijeme, povremeno s pljuskovima i grmljavinom.

Hrvatske vode očekuju naglo i značajno podizanje vodostaja na gornjem dijelu sliva Save, na Muri i na Dravi te slivovima Drave u gornjem dijelu. Očekuje se dizanje razine Kupe, ali procjena je da bi vodostaj bio do redovitih mjera obrane od poplava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To je dovoljno da poplave kupališta, a pošto je ljetno doba to itekako utječe na niz aktivnosti koja se odvijaju uz rijeke. To se između ostalog dogodilo i na gradskom kupalištu u Ozlju, u kojem je od početka ljeta aktivan Dnevni boravak na Kupi u sklopu kojeg djeluje Restoran Žganjer. 

Još dan ranije najavili su kako zbog lošeg vremena i još gore vremenske prognoze neće raditi i planirani programi su odgođeni. Jutros ih je dočekao visok vodostaj i poplavljeno kupalište pa se spašavala imovina i inventar, a u pomoć su uskočili vatrogasci, kolege iz River colapis Ozlja i građani. 

Inače, vodostaj Kupe u gornjem djelu na mjernoj postoji u Metliki u 19 sati bio je na visini od 507 cm, u Kamanju 466 cm. Od 15 sati vodostaj je u stagnaciji i padu.

Izdvojeno


Reci što misliš!