ŽUPANIJA / OZALJ

BOLJA MOBILNOST

OŠ Slava Raškaj dobila novi kombi za prijevoz učenika iz vivodinskog područja: Karlovačka županija kontinuirano ulaže u nadstandard škola

OŠ Slava Raškaj dobila novi kombi za prijevoz učenika iz vivodinskog područja: Karlovačka županija kontinuirano ulaže u nadstandard škola
Karlovačka županija

Veselimo se novim zajedničkim projektima, među kojima je i projekt dogradnje s izgradnjom školske sportske dvorane, čiju realizaciju svi željno iščekujemo, izjavila je gradonačelnica Lidija Bošnjak

Osnovna škola Slava Raškaj Ozalj dobila je novi školski kombi, koji će biti od velike pomoći radi prijevoza učenika, a poboljšat će mobilnost i olakšati organizaciju različitih aktivnosti učenika.  

Namijenjen je za prometno zahtjevno vivodinsko područje za prijevoz djece u PŠ Vivodina iz 6 lokacija: Dojutrovica, Stojavnice, Dvorište Vivodinsko, Belošići, Hodinci i Vrškovac. Od Ozlja do najudaljenije Dojutrovice udaljenost je 17,5 kilometara, a od PŠ Vivodina do Dojutrovice je 6 kilometara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako PŠ Vivodina ima status brdsko-planinske škole i otežane uvjete rada, još od 2006. godine je uveden školski kombi za prijevoz djece s vivodinskog područja.

- Hvala Karlovačkoj županiji na nabavci kombi vozila za prijevoz učenika u školu, ali i za sve aktivnosti na koje se učenici prevoze. Aktivnosti je mnogo, od radionica KaRaddar, raznih natjecanja i terenskih nastava. Također, kombi će služiti za prijevoz toplog obroka u područne škole, izjavila je ravnateljica Gordana Basar. 

Karlovačka županija kontinuirano ulaže u nadstandard škola, a to je važno i potrebno kako bi i djeca i nastavnici imali najbolje moguće uvjete za rad, ističu iz Županije. Vrijednost ovog školskog kombija je 39.500,00 eura s PDV-om.

- Jedan od prioriteta je ravnomjerni razvoj županije, a obzirom da OŠ Slave Raškaj Ozalj ima najviše područnih škola (Vivodina, Vrhovac, Podbrežja, Trg, Zorkovac i Erjavec), vozilo je potrebno za prijevoz učenika u školu i iz škole, na natjecanja, osiguranje prehrane ali i ostale aktivnosti učenika. Karlovačka županija osigurava sredstva za standard ovih šest područnih škola, kako bi naši žitelji sa svojom djecom ostali u svojem zavičaju. Ovo kombi vozilo, uz uređenje područnih škola, znači i poboljšanje standarda na ruralnom području. Veselimo se svim investicijama i novim projektima. Želim učenicima i nastavnicima sigurnu vožnju, istaknula je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

- Hvala Karlovačkoj županiji na svemu što čini za ravnomjeran razvoj u cijeloj županiji, a posebice na našem ruralnom području. Novim kombijem će se osigurati poboljšani prijevoz učenika. Veselimo se novim zajedničkim projektima, među kojima je i projekt dogradnje s izgradnjom školske sportske dvorane, čiju realizaciju svi željno iščekujemo, izjavila je gradonačelnica Lidija Bošnjak. 

Izdvojeno


Reci što misliš!