ŽUPANIJA / OZALJ

SAMOZAPOŠLJAVANJE

Ravnateljici ozaljskog Doma zdravlja ovo nije prvi manevar? Biserka Vranić (SDP): Očito je to dobro išlo kad se sad ponavlja ista stvar

Ravnateljici ozaljskog Doma zdravlja ovo nije prvi manevar? Biserka Vranić (SDP): Očito je to dobro išlo kad se sad ponavlja ista stvar
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nije problem što posao liječnika obavlja dipl. veterinar jer za vladajuću ekipu mi smo svi ionako stoka sitnog zuba, poručila je Vranić

Ne stišavaju se reakcije na novo samozapošljavanje u režiji HDZ-a, ovog puta u Domu zdravlja Ozalj. Podsjetimo da je Možemo! Karlovac jučer reagiralo na slučaj o otvaranju novog radnog mjesta i raspisivanju natječaja za pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite u ozaljskom Domu zdravlja na kojem je ravnateljica zaposlila samu sebe. Više pročitajte ovdje.

Slučaj je za KAportal komentirala županijska vijećnica Biserka Vranić (SDP) iz Ozlja.  Vranić kaže kako je ovo klasičan manevar koji se radi da bi se nekom osiguralo radno mjesto i to obavezno rukovodeće. No "čovjek ne može, a da se ne zapita pa zar još nije dosta", poručila je Vranić te podsjetila da već nekoliko godina prate tako zvano "spajanje domova zdravlja" u Karlovačkoj županiji, odluka je davno donesena ali realizacija je trajala i još traje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nije ni čudno kad se vladajuća garnitura mora baviti svojim kadrovskim križaljkama ili bolje reći manevrima i aferama koje svako malo izlaze iz ustanova i poduzeća. Međutim, svima je zajedničko da ako nema radnog mjesta za njihove kandidate tj. članove HDZ-a oni ga izmisle. Bez obzira koliko to bilo teško ili problematično ne ustručavaju se. Upravna vijeća uz blagoslov županijskog vodstva obave taj posao i svi stoički otrpe reakcije opozicije, medija i javnosti. I psi laju a karavana prolazi. Tako je i u ovom slučaju, komentirala je Biserka Vranić. 

Dodala je i kako je ravnateljica Doma zdravlja Ozalj i prije nekog vremena obavljala dva posla, ravnatelj i administrativni djelatnik i za to si je isplaćivala plaću preko dvadesetak tisuća kuna. 

- I onda se vodstvo Županije pravilo da baš ne zna puno o tome. I na tome je stalo. Očito je to dobro išlo kad se sad ponavlja ista stvar. Samo sad je pomoćnik ravnatelja za zdravstvenu zaštitu i v.d. ravnatelj. Cilj je sigurno podizanje kvalitete usluga jer naša Županija teži izvrsnosti. Tu izvrsnost međutim, ne osjećaju pacijenti i korisnici usluga već samo članovi vladajuće stranke. Nije problem što posao liječnika obavlja dipl. veterinar jer za vladajuću ekipu mi smo svi ionako stoka sitnog zuba, poručila je Vranić. 

KAportal je još jučer tražio da se o cijelom slučaju očituje prozvana ravnateljica Nada Diković ali i Karlovačka županija kao osnivač Doma zdravlja Ozalj. Do objave ovog članka još se nitko nije oglasio. 

Izdvojeno


Reci što misliš!