ŽUPANIJA / SLUNJ

POTPORA ŽUPANIJE

Obitelj Magdić iz Slunja ostvarila bespovratna sredstva za izgradnju kuće: Puno nam znači, vjerujemo da ćemo kroz dvije godine useliti u novu kuću

Obitelj Magdić iz Slunja ostvarila bespovratna sredstva za izgradnju kuće: Puno nam znači, vjerujemo da ćemo kroz dvije godine useliti u novu kuću
Grad Slunj

Na javnom pozivu ove su godine za izgradnju kuće dobili 14 tisuća eura, a ugovor im je došla uručiti županica Martina Furdek Hajdin.

- Ovdje će biti moja soba. Dobra mi je, al još će mi biti bolja kad uselimo, kad vidim kako ću namjestiti radni stol i sve drugo, pojasnila je županici sedmogodišnja Lucija Magdić iz Slunja. Njezin trogodišnji brat Franko pobrinuo se da u novu kuću odmah donese i najdražu igračku, plavi kamion.

Njihovi roditelji, Nikolina i Zoran, ostvarili su bespovratna sredstva Karlovačke županije u sklopu Stambenog programa za mlade. Na javnom pozivu ove su godine za izgradnju kuće dobili 14 tisuća eura, a ugovor im je došla uručiti županica Martina Furdek Hajdin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zahvaljujem županiji, nama će to zaista jako puno značiti. Puno je još posla, ali kroz dvije godine vjerujem da ćemo useliti u novu kuću, rekla je Nikolina Magdić.

- U tri godine, koliko provodimo Stambeni program za mlade, potpore za izgradnju, kupnju ili adaptaciju kuće na slabije razvijenim područjima županije ostvarilo je 48 obitelji. Mi se borimo za svaku obitelj da ostane ili da se doseli na naše područje, istkanula je županica.

Dosad se, zahvaljujući Stambenom programu za mlade, na područje županije iz drugih krajeva doselilo 5 obitelji. U proračunu Karlovačke županije prve dvije godine za program je bilo osigurano 137 tisuća eura, a ove godine iznos je povećan na 200 tisuća eura. Potpore iznose od 12 do 15 tisuća eura.

Ovu demografsku mjeru Karlovačke županije pohvalila je i gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić.

- I grad Slunj ima vlastite demografske mjere, želimo sudjelovati i pomoći osobito mladim obiteljima. Zahvaljujem Karlovačkoj županiji i na ovoj potpori, mislim da jedino zajedno možemo ostvariti rezultate u najvažnijem cilju, a to je demografski oporavak, istaknula je gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić.

Za to je, podsjeća županica, uz dom svakoj obitelji važan i posao, odnosno primjereno plaćeno radno mjesto. Jedna od najvažnijih grana gospodarstva u Slunju je turizam, pa je nagrada Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda kojom je Slunj proglašen najboljim turističkim selom na svijetu, samo potvrda da ovaj gradić ide u dobrom smjeru.

Županica je još jednom čestitala Slunjanima na ovoj nagradi, uvjerena da će se novac u Stambenom programu za mlade i iduće godine koristiti i na području Slunja – jer će ljudi ovdje htjeti ostati ili će se htjeti doseliti.

Izdvojeno


Reci što misliš!