ŽUPANIJA / SLUNJ

ADVENTSKO VRIJEME

Grad Slunj ima bogat program adventskih događanja: Prosinac u Slunju će biti obasjan svjetlima adventa.

Grad Slunj ima bogat program adventskih događanja: Prosinac u Slunju će biti obasjan svjetlima adventa.
Grad Slunj

- Cijeli mjesec naš grad nudi toplinu zajedništva i obilje događanja za sve generacije, najavljuju Slunjani

Nakon Ogulina i grad Slunj je objavio program svojih adventskih događanja. Kako javljaju, odbrojavaju zadnje dane mjeseca studenog i već na ulicama primjećuju vrijedne ruke koje pripremaju grad za najljepše doba godine.

Prosinac u Slunju će biti obasjan svjetlima adventa. Cijeli mjesec naš grad nudi toplinu zajedništva i obilje događanja za sve generacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi tjedan došašća dovodi u naš grad i Svetog Nikolu. U utorak, 05.12., nakon Svete mise u Crkvi Presvetog Trojstva, djeca će uz pjesmu i kićenje bora dočekati Svetog Nikolu na Trgu Zrinskih i Frankopana.

U četvrtak, 07.12., u Pučkom otvorenom učilištu Slunj, na „Književnoj večeri – putopisno predavanje“, u nepoznate krajeve vodi nas poznati putopisac Hrvoje Jurić. 

„Neposlušna pahulja“ već početkom prosinca dovodi Djeda božićnjaka za svu poslušnu djecu našeg grada. U subotu, 09.12., poklon za naše najmlađe – besplatna dječja predstava „Neposlušna pahulja“ u Pučkom otvorenom učilištu Slunj! Nakon predstave Djed božićnjak će se družiti s djecom i roditeljima.

KUD-ovi „Graničar“ iz Cvitovića i „Lađevčani“ iz Lađevca, u nedjelju, 10.12., ponovno nas okupljaju u POU Slunj. Zajedničkim plesnim i glazbenim nastupom „Udaje se drugarica naša“ prikazat će tradicionalne svatovske običaje našeg kraja, a u goste stižu i muška pjevačka skupina „Sinovi atara“ te ženska pjevačka skupina „Zwizde“.

Kako bi Djed božićnjak na vrijeme pripremio poklone i ispunio naše želje, potrebno je da mu na vrijeme i napišemo pisma! U subotu, 16.12. pišemo pisma Djedu božićnjaku u Galeriji POU Slunj, dok nestrpljivo čekamo da autobus s njegovim veselim pomoćnicima dođe po nas! Autobus Djeda božićnjaka primit će svako dijete s područja našeg grada. U autobusu će nam Baka mraz čitati priču, a potom nas dovodi na popularni Disney 3D film „Želja“. Za one malo starije, u 19:00 sati projekcija filma „Napoleon“ u Kino dvorani POU Slunj.

Tradicionalni, topli obiteljski Božić našeg kraja miriše na kruh Božićnjak, ukrašen je ružicama od krep papira, a čuju se i tradicionalni napjevi kola „Ej janje moje“. Bož’ćujmo zajedno, 17.12., u Rastokama! U sklopu ovog događanja, svaki gost će moći osjetiti barem djelić topline naše Božićne tradicije. Izrađivat ćemo kruh Božićnjak, ružice od krep papira, zaplesati kolo „Ej, janje moje“, a događanje će upotpuniti KUD „Lađevčani“, KUD „Korana“, DJ Tona te Cirkultura – vatreni show. Na malom Božićnom sajmu imat ćemo priliku kupiti originalne Božićne poklone – suvenire, nakit, rukotvorine… te razne proizvode OPG-a s područja grada Slunja.

U četvrtak, 28.12., naša slikarica Mirjana Modrušan poziva sve da se odazovu radionici slikanja uz čašu finog domaćeg vina. U Večernjim satima, u Galeriji POU Slunj, druženje uz miris boja i vina.

Uživanje u produženom vikendu započnimo odličnom predstavom „Stambeno pitanje“ koja u petak, 29.12., u poslijepodnevnim satima, dolazi u Pučko otvoreno učilište Slunj.

Pripremimo se zajedno za doček Nove godine! Ove godine organizirali smo 2 noći svirke uživo! Već u subotu, 30.12., na Trgu Zrinskih i Frankopana, zabavlja nas DJ, a potom slijedi nastup poznate grupe „Adastra“. Dok u nedjelju, 31.12., u Novogodišnju noć uvodi nas vesela grupa „Verso band“. Obje večeri će biti prisutna i ugostiteljska ponuda „Fast food Kvart“.

Naši najmlađi će također imati priliku zajedno proslaviti Novu godinu! U nedjelju, 31.12. u jutarnjim satima, na Trgu Zrinskih i Frankopana, uz naše Slunjske mažoretkinje te plesnu skupinu „Stage control“ i animatore, mališani će proslaviti dolazak Nove godine u podne. Glazbenim nastupom dodatno će ih rasplesati i Tona i Nikola.

Sve do posljednjeg dana ove godine, u Slunju može svatko pronaći nešto za sebe. Adventsko vrijeme je prepuno zanimljivih događanja za djecu, mlade i odrasle. Pridružite nam se i osjetite čaroliju blagdana u jednoj od najboljih destinacija ruralnog turizma na svijetu! 

Izdvojeno


Reci što misliš!