KAportal Grad Karlovac prodaje deset parcela u budućoj Poslovnoj zoni Gornje Mekušje - javni natječaj za prodaju krajem mjeseca | Karlovački informativni web portal

Grad Karlovac prodaje deset parcela u budućoj Poslovnoj zoni Gornje Mekušje – javni natječaj za prodaju krajem mjeseca

Samo osam točaka dnevnog reda, od kojih dvije vezane za prodaju zemljišta u Zoni Gornje Mekušje, naći će se danas pred karlovačkim Gradskim vijećem.

Zona će do srpnja biti u cjelosti komunalno opremljena, za što je izdvojeno više od 10 milijuna kuna – 85 posto iz EU fonda – a zainteresiranim investitorima na raspolaganju 10 parcela, različite veličine.

– Po elaboratu o procjeni vrijednosti, cijena ukupne površine je 10,310.000 kuna ili 126,8 kuna po kvadratu. Početna vrijednost najmanje parcele od 2.856 kvadrata iznosi 362.000 kuna, a najveće od 23.000 kvadrata 2,958.000 kuna. Za zonu je izrađena sva dokumentacija, a to znači da investitor može dobiti građevinsku dozvolu u najkraćem roku. Javni natječaj za prodaju zemljišta bit će objavljen krajem ovog mjeseca, najkasnije početkom idućeg, najavila je pročelnica Daniela Peris.

Vijećnici će današnjom odlukom definirati i uvjete o prodaji zemljišta po povlaštenim uvjetima pa će, primjerice, manju cijenu imati oni koji zaposle više osoba s prebivalištem na području Karlovca. A upravo su nova radna mjesta u Karlovcu, pa tako i u ovoj zoni, strateški cilj Grada.

– Skoro 17 milijuna kuna će Grad ove godine osigurati poduzetnicima, gospodarstvenicima velikim investitorima… preko zone Gornje Mekušje. To je zadnji prostor kojeg Grad ima u vlasništvu i može ponuditi novim investitorima. Odluku o komunalnom doprinosu smo već donijeli, za proizvodnju je on 0 kuna i to je novac kojeg se Grad odriče, ali smo uvjereni da će se vratiti kroz nova radna mjesta, rad i proizvodnju svih onih koji budu otvorili ili širili proizvodnju. Vjerujem da je ovo veliki razvojni impuls gospodarstvu u gradu, kazao je gradonačelnik Damir Mandić, koji vjeruje da će na Mekušju do kraja godine biti investitori koji će početi ulagati u svoje parcele.

  • KAportal.hr

  • Odgovori