TKO JE NAJBOLJI?
Na Plitvicama održano 1. kolo Hrvatskog kuharskog kupa - zadatak zaglavno jelo bio janjeći but
Natjecanjem 1. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom „Plitvička rapsodija“ započelo je petnaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Kulinarsko natjecanje u prekrasnom okruženju Nacionalnog parka Plitvička Jezera održano je po drugi puta u organizaciji NP Plitvička jezera i Hrvatskog kuharskog saveza.
Ova dvodnevna manifestacija započela je u petak, 28. veljače kada su sudionici nakon kratkog posjeta Nacionalnom parku počeli pripremali svečani menu od tri slijeda na zadane namirnice. Zadatak je bio pripremiti hladnu platu od pastrve, čvaraka, svježeg sira i obavezne garniture od povrća, toplo glavno jelo od janjećeg buta, krumpira, kelja i vrganja te desert od rogača, jabuka, čokolade i meda. Nezahvalna dužnost ocjenjivanja rada u kuhinji i pripremljenih jela pripala je Miroslavu Dolovčaku, Draganu Viskoviću, Marinku Jurešiću i Berislavu Lackoviću, članovima Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Po prvim informacijama iznenada mu je pozlilo i nažalost unatoč brzoj intervenciji Hitne službe nisu mu uspjeli pomoći.
-
Plakete dodijeljene Ivanu Kolencu – Loptici, Nikici Spudiću, Ženskoj udruzi Katarine Josipdol, KUD "Rečica" i Udruzi vinogradara, vinara i voćara Ozalj, a Nagrada za životno djelo generalu Petru Stipetiću posthumno
-
Tijekom subote brojne će škole prezentirati svoje programe, a tu su i mnogobrojni obrtnici, OPG-ovi...
Pobjedu u ukupnom poretku ostvarili su Tomislav Greganić i Marela Hudoletnjak iz zagrebačkog hotela The Westin. Zagrebački tandem pobijedio je u svakoj kategoriji te su svojim kreacijama oduševili goste u sklopu svečane večere. Drugo mjesto ukupnog poretka osvojio je Antonio Bukvić uz pomoć Predraga Zrilića predstavljajući Udrugu kuhara i slastičara Bilogore, dok je Dinku Tomašiću i Dini Veseliću iz varaždinske tvrtke Gastrocom pripalo treće mjesto.
U sklopu svečane večere, najbolje je proglasila gđa. Dragana Franjković, predstojnica podružnice hotelijerstva i ugostiteljstva Nacionalnog parka Plitvička Jezera uz pomoć spomenutih članova ocjenjivačkog suda.
Hrvatski kuharski kup nastavit će se već 11. ožujka u Solinu, a slijede natjecanja u Vinkovcima, Pregradi i Bjelovaru.
KAportal.hr
Izdvojeno
-
Radovi na projektu odvijaju se sukladno postavljenim ugovorenim obvezama te ih provodi stručni tim, a naručitelj je upoznat sa svim situacijama
-
Cijeli mjesec kanalizacija iz velikog oštećenja, koje je vidljivo na slikama, se slobodno prelijeva u zemlju. Uprava Vodovoda i kanalizacije zna za problem i ne rješava ga!
-
Osumnjičeni muškarac jučer je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.
-
Po prvim informacijama iznenada mu je pozlilo i nažalost unatoč brzoj intervenciji Hitne službe nisu mu uspjeli pomoći.
Reci što misliš!