KAportal Otvorenjem klizališta i paljenjem prve svijeće u dugoreškom amfiteatru počeo Advent na Mrežnici FOTO GALERIJA | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Otvorenjem klizališta i paljenjem prve svijeće u dugoreškom amfiteatru počeo Advent na Mrežnici FOTO GALERIJA

Brojni dugoreški mališani i njihovi roditelji pohrlili su sinoć u Amfiteatar gdje je ove godine postavljeno još veće klizalište, a koje je i službeno počelo s radom. Klizaljke su se brzo oblačile i za čas klizalište je bilo ispunjeno radosnim dječjim smijehom.

Gradonačelnik Tomislav Boljar i vlč. Branko Risek oko 19 sati upalili su prvu adventsku svijeću, a svečanost otvorenja Adventa svojim nastupom uveličao je i crkveni zbor župe bl. Alojzija Stepinca „Zrakice“. Iako je bilo prilično hladno, Dugorešni su se grijali kuhanim vinom i uživali su u koncertu dugoreške grupe „Magnusi“.

Amfiteatar je ove godine još ljepše uređen, doista zrači blagdanskim ozračjem, a posljednjih nekoliko noći na njegovom uređenju zajedno s djelatnicima Čistoće radio je i dugoreški gradonačelnik Boljar.

Za ovogodišnji Advent koji će trajati sve do 15. siječnja pripremljen je bogat program, većinom će se odvijati u Amfiteatru, osim filmskih projekcija koje će biti u dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Velik dio programa namijenjen je najmlađima, od Kuće Djeda Mraza, raznih radionica i kreativnih vježbi, pa do dječjih predstava i crtića. Svi programi, a bit će ih poprilično, su besplatni, kao i korištenje klizališta.

Za one malo ozbiljnije željne zabave i druženja na Advent na Mrežnici doći će i Neno Belan, Nola, Vatra, Tribute band Đorđe Balašević, Nuclus, i drugi. Organizatori su pripremili i doček Nove godine za mališane, a navečer za odrasle uz bend Avangard.

KAportal.hr

  • Odgovori