ŽUPANIJA / OPĆINE

Za ugodniji boravak

Rekonstruirano krovište ambulante u Plaškom - ukupna novčana vrijednost projekta 77.438,57 eura

Rekonstruirano krovište ambulante u Plaškom - ukupna novčana vrijednost projekta 77.438,57 eura

Općina je izvijestila da je time neizravno poboljšana i potaknuta kvalitetnija zdravstvena usluga, da je osiguran kvalitetniji rad i boravak u ambulanti liječnicima opće medicine, za dva tima dentalne medicine, djelatnike u laboratoriju, a tamo su i dva stana za djelatnike i novootvorena ljekarna

Rekonstruirano je krovište Područne ambulante Plaški Doma zdravlja Ogulin, izvijestila je u četvrtak Općina Plaški i navela da je riječ o projektu ukupne novčane vrijednosti 77.438,57 eura, da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u tu svrhu izdvojilo 32.345,79 eura, a Općina 45.092,78 eura te da je radove izveo Limarski obrt Belin iz Ogulina, a stručni nadzor provela također ogulinska tvrtka Nadra.

- Izvršeni su radovi na rekonstrukciji krovišta zamjenom i ugradnjom novog ekološki prihvatljivog pokrova od trapeznog čeličnog lima u boji građevine zdravstvene zaštite i stambeno-poslovnog karaktera ukupne površine krovišta od 467,61 četvornih metara te se neizravno doprinijelo zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti te je potaknuta gospodarska i socijalna revitalizacija, kažu nam u Općini Plaški.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaju da je također neizravno poboljšana i potaknuta kvalitetnija zdravstvena usluga, da je osiguran kvalitetniji rad i boravak u ambulanti liječnicima opće medicine, za dva tima dentalne medicine, djelatnike u laboratoriju, a tamo su i dva stana za djelatnike i novootvorena ljekarna.

- Stanovništvo općine Plaški raduje se realizaciji svakog projekta jer doprinose poboljšanju kvalitete života svih stanovnika i šire lokalne zajednice. Potaknuta je gospodarska revitalizacija za brži gospodarski oporavak, sve u cilju smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja, rečeno je. 

Osnivač Doma zdravlja Ogulin je Karlovačka županija. Iz Općine su naveli i da je od 2010. godine "realiziran je niz projekata obnove, rekonstrukcije i opremanja zgrade Područne ambulante Plaški uz financijski doprinos Vlade Japana, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te uz znatniji doprinos Karlovačke županije".

Izdvojeno


Reci što misliš!