AKTUALNO

U društvu velikana - prof. Ratko Pogačić na 25. HDF-u dobio Priznanje za doprinos dječjoj glazbi, pjevali Cicibani i Zorica

U društvu velikana - prof. Ratko Pogačić na 25. HDF-u dobio
Priznanje za doprinos dječjoj glazbi, pjevali Cicibani i Zorica

Prof. Ratko Pogačić, dugogodišnji dirigent i umjetnički voditelj karlovačkog Dječjeg zbora Cicibani, dobio je izuzetno priznanje na 25. Hrvatskom dječjem festivalu, održanom u Zagrebu u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski". Prof. Pogačić primio je posebno Priznanje za doprinos dječjoj glazbi, i to kao tek sedma osoba u povijesti. Koliko je vrijedna nagrada, najbolje svjedoči u kakvom je društvo, i to sasvim zasluženo, karlovački glazbeni pedagog i entuzijast - nagradu su dosad dobili maestro Pero Gotovac, Arsen Dedić, Đelo Jusić, Jovica Škaro, posthumno Branko Mihaljević te Alan Bjelinski.

Na 25. Hrvatskom dječjem festivalu Karlovac je bio zastupljen i u pjevačkom programu, i to s dva zbora u društvu 24 odabrana zbora i pjesme, što također govori o tome koliko je dječje zborsko pjevanje u Karlovcu cijenjeno - naime, osim Zagreba, samo je još Rijeka u ovom renomiranom društvu nastupila s dva zbora.

Karlovac su predstavljali Cicibani uz plesnu pratnju Studija 23, a izveli su skladbu "Pjesma je radost" (za koju je glazbu napisao upravo prof. Ratko Pogačić), a Dječji zbor Zorica predstavio se pjesmom "Čokolada".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na samom završetku festivala, svi su zborovi još jednom izašli na pozornicu i zajednički izveli pjesmu maestra Pere Gotovca "Stih i nota, sto divota", posvećenu upravo Hrvatskom dječjem festivalu.

KAportal.hr


Reci što misliš!