AKTUALNO

Pijan djevojku tukao šakama po licu i vukao je po asfaltu dok je ona zapomagala: Stigla ga "kazna" Prekršajnog suda u Slunju - 706 kuna?!

Pijan djevojku tukao šakama po licu i vukao je po asfaltu dok je
ona zapomagala: Stigla ga

Saborčanin star 27 godina, ali već vrlo dobro poznat policiji po brojnim kaznenim djelima i prekršajima proglašen je na Prekršajnom sudu u Slunju krivim jer je 3. svibnja prošle godine oko 23.45 sati narušavao javni red i mir. Iza ove kvalifikacije krije se, međutim, brutalnost koju je pokazao prema svojoj partnerici.

Na djevojku se prvo izgalamio, onda ju je izudarao šakama po licu, dok je zapomagala za pomoć stavljao joj je ruku na usta, a onda ju je vukao po asfaltu te rukama hvatao za vrat. Policija ga je uhitila a potom mu i izmjerila koncentraciju alkohola u krvi od 1,95 promila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sud je prema nasilniku bio blag. Kažnjen je samo novčanom kaznom i to od 706 kuna i 41 lipe. S obzirom da je nešto odležao u policijskim prostorijama smanjit će mu je za 300 kuna, a ako plati na vrijeme odbit će mu jednu trećinu dosuđenog iznosa, pa u konačnici može proći samo sa 270,94 kune.

Nije rijetkost da se u Hrvatskoj za nasilje nad ženama dosuđuju vrlo blage kazne, a u medijima se sve češće piše o tome, pa se možda konačno nešto i promijeni po tom pitanju. Javnost je zgrozila brutalnost koju je prema djevojci pokazao Darko Kovačević Daruvarac no on je za svoje nedjelo dobio zatvorsku kaznu i to od pet godina. Njemu sličnih "daruvaraca" nažalost ima još puno.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!