AKTUALNO

Drugo ime mu je "opasnost na cesti": 45-godišnjak za volanom bez vozačke jer mu je već bila oduzeta, a u krvi 2,17 promila

Drugo ime mu je
foto ilustracija Pixabay.com

Karlovčanin u dobi od 45 godina na Općinskom sudu u Karlovcu je proglašen krivim i kažnjen s čak 14.000 kuna zbog dva teška prekršaja koja je počinio 9. rujna prošle godine oko 20.40 sati u Draganiću. Tada ga je zaustavila policija i alkotestiranjem utvrdila da je automobilom karlovačkih registracijskih oznaka upravljao s 2,17 promila alkohola u krvi.

U sličnoj su mu situaciji u travnju iste godine oduzeli vozačku dozvolu i poslali ga na izvanredni liječnički pregled, međutim on ga još nije obavio, pa je čitavo vrijeme bio vozačke dozvole, pa je tako i vozio bez vozačke kobne večeri. Ako je jednom ponovno ishodi morat će odraditi novih 9 mjeseci kazne bez nje, na koji period mu je oduzeta vozačka dozvola zbog ovih prekršaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istoga trenutka u Draganiću je bio uhićen te ga je policija odvezala u svoje prostorije gdje su ga zadržali do otriježnjenja, do 9 sati sutradan.

- Pri izboru kazne uzete su u obzir sve okolnosti koje utječu na vrstu i mjeru kazne, a određena je u granicama koje su određene propisom za počinjene prekršaje na temelju stupnja krivnje, opasnosti djela i svrhe kažnjavanja - obrazložili su na Općinskom sudu u Karlovcu.

KAportal.hr


Reci što misliš!