AKTUALNO

OŠ Turanj ove godine ima trostruko više prvašića nego lani - njih 55 danas prvi put u školskim klupama

OŠ Turanj ove godine ima trostruko više prvašića nego lani - njih
55 danas prvi put u školskim klupama

- Prošle godine, na žalost, imali smo jedan razredni odjel prvašića, njih 17, tako da ovih 55 je stvarno zavidna brojka. Sretni smo što je nastava počela, jedva smo čekali jer škola prazna, bez djece, baš i nije ugodna, rekla je Snježana Žunac, ravnateljica OŠ Turanj, u kojoj se danas, prvog dana nastave, učenicima pridružio i gradonačelnik.

Damir Mandić podsjetio je da ove godine u karlovačkim školama ima 465 prvašića, 36 više nego prošle školske godine i ta brojka, obzirom na demografske probleme i u zemlji i gradu, raduje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U tom kontekstu valja promišljati na koji način osigurati, s jedne strane, materijalne uvjete roditeljima, s druge, školama. U Karlovcu već niz godina zaista vodimo brigu o standardu u našim školama i tvrdim da smo po tome u vrhu RH. Ove godine su zahvaljujući Vladi besplatni udžbenici, Grad je osigurao sredstva za radne bilježnice, likovni pribor i pribor za tehničku kulturu. Zvuči da je besplatno - nije, to su građani Karlovca odvojili od svojih primanja i rada; trudimo se i inače taj novac trošiti na korisne stvari i uvjeren sam da se ovo pokazalo korisnim, izjavio je Mandić.

Podsjetio je da se od ove školske godine školama u kojima je nastava u jednoj smjeni pridružila i OŠ Braća Seljan, dok bi od iduće tako trebalo biti i u OŠ Dragojle Jarnević budući jednosmjenski rad također diže standard i olakšava roditeljima organizaciju vlastitog i obiteljskog vremena

KAportal.hr


Reci što misliš!