AKTUALNO

Karlovačka policija u prvih šest mjeseci otkrila 733 ilegalca, čak 445 više nego u istom periodu lani - među njima i dva Hrvata

Karlovačka policija u prvih šest mjeseci otkrila 733 ilegalca, čak
445 više nego u istom periodu lani - među njima i dva Hrvata

U nezakonitom prelasku granice karlovačka policija je u prvoj polovici ove godine zatekla 733 osobe, čak 445 više nego u istom periodu lani.

Najviše ih je bilo na državnoj granici sa Slovenijom, 441 osoba, što je 22 puta više nego u šest mjeseci prošle godine, kada ih je zatečeno 20.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istovremeno, broj onih koje je policija zatekla u pokušaju ilegalnog prelaska granice s Bosnom i Hercegovinom nije se toliko promijenio: ove godine 232, lani 134.

Ilegalci u Hrvatsku najčešće pokušavaju ući u grupama jer svih 733 uhvaćenih je iz 218 slučajeva nezakonitog prelaska granice.

Među onima koji su to činili najviše je državljana Alžira, 198, slijede ih Marokanci, njih 85, te Pakistanci, kojih  je bilo 67. Po jedan ilegalac bio je iz Eritreje, Rusije, Zapadne Sahare, Somalije i Velike Britanije, a zanimljivo je da su među ilegalcima i dvojica onih koji su ilegalno htjeli preko granice svoje zemlje, Hrvati. Isto toliko, po dva, bilo je i državljana Indije, Jordana, Kine i Kosova.

KAportal.hr


Reci što misliš!