AKTUALNO

Nastava počela, a škole još traže nastavnike - u Karlovačkoj županiji trenutno 44 slobodna radna mjesta za profesore i učitelje

Nastava počela, a škole još traže nastavnike - u Karlovačkoj
županiji trenutno 44 slobodna radna mjesta za profesore i učitelje

Iako je nastava počela u rujnu, škole u Karlovačkoj županiji još popunjavaju nastavnički kadar: trenutno su 44 slobodna radna mjesta za profesore, nastavnike i stručnjake u obrazovanju.

Toliko je, naime, oglašeno natječaja na internetskoj burzi rada Zavoda za zapošljavanje, a traženi su učitelji informatike, glazbene kulture, stranih jezika, razredne nastave, ali i odgojitelji, logopedi, defektolozi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obrazovna zanimanja trenutno su traženija od uslužnih i ugostiteljskih, za koja je, gotovo u pravilu, najviše slobodnih radnih mjesta. Sada je 38 upražnjenih, a poslodavci traže konobare, kuhare, ali i zaštitare i njegovatelje.

Na ljestvici najtraženijih, ali brojčano daleko iza prve dvije kategorije zanimanja, na trećem su mjestu zdravstveni, prirodoslovni i biotehnički stručnjaci kojih je potrebno 13, 12 je upražnjenih radnih mjesta među jednostavnim prodajnim i uslužnim zanimanjima, traženo je po 10 vozača motornih vozila i pokretnih strojeva, te radnika u jednostavnim građevinskim, proizvodnim i transportnim zanimanjima... Nitko trenutno ne zapošljava tiskare, precizne mehaničare, keramičare i staklare, kao ni direktore, menadžere i čelnike.

Ukupno je Karlovačkoj županiji oglašeno 189 slobodnih radnih mjesta.

KAportal.hr


Reci što misliš!