AKTUALNO

Animirani serijal Karlovčanina Vjekoslava Živkovića "Little Who Who" pobjednik u Cannesu na svjetskom sajmu MIP Junior!

Animirani serijal Karlovčanina Vjekoslava Živkovića
Recircle, studio za animirane filmove -Petar Glebov/PIXSELL

 

Svjetski sajam zabave za djecu MIP Junior u Cannesu vodeći je svjetski događaj u industriji animacije za djecu. Ove godine na samom tronu našla se hrvatska ekipe iz studija Recircle, koja je dobila prvu nagradu za animirani serijal "Little Who Who", čiji je idejni tvorac i redatelj Karlovčanin Vjekoslav Živković, jedan od začetnika gimnazijske videodružine iz koje je izrastao Kinoklub Karlovac.

Scenarij ovog serijala koji se sastoji od 52 sedmominutne epizode potpisuje Simon Rolph, animaciju trojac u kojem je još jedna Karlovčanka, Marija Ivšić, te Domagoj Bogdan i Anna Sagadin, a producent je Denis Alenti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da ovo nije tek slučajni "zalutali metak", već potvrda istinski vrhunskog rada na najvišoj svjetskoj razini dokazuje i informacija da je ova ekipa nedavno u Toulouseu na velikom Cartoon Forumu predstavila i svoj serijal "Nutz", također uz veliki interes velikih imena u svijetu animacije i zabave za djecu, a valja podsjetiti i na njihov crtić "Mišo i Robin" koji je dobro poznat klincima ne samo u Hrvatskoj nego je otkupljen diljem svijeta, od SAD-a do Južne Koreje.

Pobjeda u Cannesu gotovo je garancija da će se to dogoditi i sa serijalom "Little Who Who" koji je prvenstveno namijenjen uzrastu od 3 do 6 godina starosti, a glavni junak crtića je mala sova koja istražuje svijet i uči male gledatelje empatiji, ali i nošenju s vlastitim emocijama.

KAportal.hr


Reci što misliš!